Kregor Zirk staierdistantsil osalemisest: tahan ujuda hea tulemuse ja panen täiega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Raul Mee

Sellel laupäeval, 20. veebruaril toimuvad Sillamäel Eesti lahtised meistrivõistlused staierdistantsidel, kus naised läbivad 800m vabaltujumise ja mehed 1500 vabaltujumise distantsid. Stardis on ka esinumber Kregor Zirk, kelle peamine eesmärk on kontrollida vormi, ja mis seal salata – ka võit võtta.

«Õnneks või kahjuks on mul 1min ja 10sek parem eelülesandmisaeg kui praegu teist positsiooni hoidval Silver Heinal, nii et usun, et võidu ka koju toon. Kuigi ma sel hooajal pole konkreetselt selle võistluse jaoks end ette valmistanud, tahan ujuda hea tulemuse ja panen ikka täiega,» räägib Zirk.

Eelmisel aastal samal võistlusel purustas Zirk ühe ujumisega kokku lausa 5 rekordit, kui võttis enda nimele oma karjääri esimese täiskasvanute vanuseklassi rekordi, 800m noorte ja juunioride rekordi ning 1500m noorte- ja juunioride rekordi. «Eelmisel aastal tegime spetsiaalseid 1500m treeninguid ja eesmärk oligi rekord. Sel aastal pigem kontrollin võistlusel enda hetkevormi ja vastupidavust ja peamine eesmärk on suunatud siiski rahvusvahelistele tiitlivõistlustele,» räägib koolivaheaega Eestis veetev Zirk.

Kehtiv Eesti lühiraja rekord meeste 1500m vabaltujumises on 15.33,56 ja kuulub Kregor Zirki nimele. Naiste 800m vabaltujumise Eesti rekord 8.43,45 pärineb 2005. aastast ja kuulub Jelena Petrova nimele.

Võistlus toimub Sillamäe Spordikolmpleks Kalev siseujulas. Naistele antakse start kell 11.30, meestele kell 13.30. Kokku läheb starti 27 naist ja 58 meest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles