Ksenija Balta täitis Stockholmis sise-MMi normi ja võitis esikoha (3)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Kristjan Teedema

Eesti parim naiskergejõustiklane Ksenija Balta tegi täna õhtul kaugushüppes sisehooaja teise võistluse. Kõrgetasemelisel Stockholmi jõuproovil sihtis Balta sise-MMi normi (6.75), mille ta ületas täna teisel katsel, kui sai kirja 6.76. See tulemus jäi ka võistluste parimaks ja andis Baltale esikoha.

Teise koha sai Balta järel Suurbritannia esindajanna Lorraine Ugen (6.71) ning kolmas oli teine britt Shara Proctor (6.57).

Võistluste käik:

Naiste kaugushüpe peaks kohe algama!

Balta saab esimesel katsel kirja 6.42 ning kui oma esimese katse on teinud kuus naist, annab see teise koha - Briti võistleja Ugen on suutnud Baltast rohkem hüpata, kui sai kirja 6.62

Avavooru järel on Balta kolmas, rootslanna Sagnia on vahepeal hüpanud 6.45 tulemuseks ja hoiab teist kohta

Balta hüppab teisel katsel 6.76 ja kindlustab sellega koha sise-MMile!!

Balta on seni Stockholmis ainuke, kes normi on täitnud, ja see annab ka esikoha

Kahe vooru järel on Balta endiselt esikohal, teise tulemuse on välja hüpanud Ugen (6.71)

Baltale läheb kolmandal katsel tabelisse kirja kriips, aga kuna MMi norm on juba ühe cm-ga ületatud, siis on suur eesmärk täidetud

Balta tulemus on kolme vooru järel endiselt parim

Balta neljanda vooru tulemus on 6.65

Keegi Baltast endiselt rohkem hüpanud ei ole

5. voorus Balta märget kirja pole saanud, kuigi juba on hooga käima läinud kuues voor

6. voor paistab olevat samuti lõppenud, kuigi nii Balta kui veel mõne osaleja tulemused on puudu... kui midagi aga kardinaalselt ei muutunud viimases voorus, võttis Balta esikoha!

Nüüd on ilmunud protokolli, et Balta kahes viimases voorus tulemust kirja ei saanud

Võistlus on ametlikult lõppenud - Balta saab sise-MMi normi ületanud tulemusega 6.76 esikoha, teine on Ugen (6.71) ja kolmas Proctor (6.57)

Enne võistlust:

Nädal tagasi hüppas Balta Tartus peetud Martin Kutmani mälestusvõistlustel kaugust 6.70 ja täitis sellega sentimeetri pealt Rio de Janeiro olümpiamängude normi. Balta sõnul oligi Rio normist jagusaamine sisehooaja suurim eesmärk, aga boonuseks oleks pääsemine märtsis Portlandis peetavale sise-MMile. Koha kindlustamiseks oleks vaja hüpata 6.75.

Baltal on Rootsi pealinnas täna kaheksa konkurenti. Baltast parema isikliku rekordiga (6.87) tulevad kohale britt Shara Proctor (7.07), serblanna Ivana Spanovic (7.02) ja Proctori kaasmaalanna Lorraine Ugen (6.92).

Kõik võistlejad:

Stockholm XL-Galan. Foto:
Stockholm XL-Galan. Foto: Foto: Kuvatõmmis/IAAF
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles