Käsipalli meistriliigas pannakse punkt põhiturniirile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC treener Marko Koks
Viljandi HC treener Marko Koks Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste põhiturniiri viimases voorus lähevad vastamisi HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – SK Tapa, Viljandi HC – Audentes SK ja HC Viimsi/Tööriistamarket – Aruküla SK. Mänguvaba on Põlva Serviti. Pärast põhiturniiri jätkatakse kahes vahegrupis.

17.02. (kell 19.00) Kehra Spordikeskus: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – SK Tapa

Omavahelised mängud. 1. ring: 43:20; 2. ring: 36:31.

Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas eelmises voorus võõrsil Tallinnas Audentese 35:18, Tapa aga kaotas kodus Servitile 24:47.

Kehralased saabusid nädalavahetusel Portugalis toimunud euromängudelt, kus jäid alla kohalikule meeskonnale ABC/UMinho 29:40 ja 14:45. «Tahaks nüüd Tapa vastu jälle hea tunde kätte saada. Loodan kõigile mänguaega anda ning tegemist on enne vahegrupiturniiri viimase kohtumisega, kus saab eksperimenteerida,» lausus Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Indrek Lillsoo.

«Portugalis ilmnes tasemevahe, kuid avamatši esimese poolaja kaotasime vaid ühe väravaga, mis näitas, et kindla joonise ning oma trumpide kasutamisega on kõik võimalik. Teises kohtumises aga lagunesime täielikult. Vanemad mehed oleksid võinud mängu paremini lugeda ja kuigi mina tegin treenerina eurosarja debüüdi, pean ka endale tuhka pähe raputama.»

Tapa meeskonda kimbutab väsimus, sest nädalaga on kogunenud erinevate sarjade peale kuus kohtumist. «Meil on püssirohi otsas. Hakkame play-offi silmas pidades tegema üldfüüsilist ettevalmistust,» lausus Tapa juhendaja Elmu Koppelmann. «Kehra sai eurosarjas küll kaks suurt kaotust, kuid kvaliteeti neil jagub, seega ei tasu meil erilisi lootusi hellitada.»

17.02. (kell 19.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – Audentes SK

Omavahelised mängud. 1. ring: 36:25; 2. ring: 42:28.

Viljandi sai eelmises voorus võõrsil 31:26 jagu Arukülast, Audentes pidi aga omal väljakul tunnistama Kehra/Horizon Pulp&Paperi 35:18 paremust.

Viljandi peatreener Marko Koks mõtleb tulevikule. «Vaatame juba järgmisse nädalasse, kui Eesti meistrivõistlustel algab vaheturniir ja jätkub Balti liiga,» ei varjanud Koks. «Tahaks mänguaega kõigi vahel võrdselt jagada, kuid Audentest ei tohi alahinnata. Noortele meestele tuleb väljakul kohe näidata, kes on tegija, muidu võib raskeks minna, sest taset on neil küll.»

Kõik meeskonnad on saanud tunda viljandlaste raudset haaret, kuid noortest koosneva Audentese juhendajat Martin Noodlat see ei sega. «Viljandi jõulisus meid ei häiri. Meie keskendume enda liikumistele, lisaks üritame vahet mitte suureks lasta,» sõnas Noodla. «Kahes viimases kohtumises oleme suutnud oma joonisest kinni hoida ning teinud loogilisi rünnakuid ja pealeviskeid. Paremate tulemuste saavutamiseks jääb meil vajaka jõust.»

18.02. (kell 19.00) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket – Aruküla SK

Omavahelised mängud. 1. ring: 35:26; 2. ring: 33:35.

Viimsi/Tööriistamarket oli eelmises voorus mänguvaba, Aruküla meeskond kaotas aga kodus Viljandile 26:31.

Pole välistatud, et sama vastasseisu näeb ka veerandfinaalis. «Kui tabeliseisu vaadata, siis nii võib minna,» rehkendas Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen. «Hetkel aga vaatame seekordse kohtumise suunas. Eelmises ringis kaotasime Arukülale ja loodetavasti oleme omad vitsad sellega kätte saanud. Kavatsen seda allajäämist meestele veel meelde tuletada ning seega ei tohiks häälestatusega probleeme tekkida.»

Kuigi tähtsamad mängud võivad olla ees, ei hakka Aruküla juhendaja Toivo Järv kavaldama. «Tagasi hoida pole siin midagi, pealegi on meil mehi puudu,» tõdes Järv. «Viimastes kohtumistes oleme hästi tegutsenud. Kõik on pingutanud ja nii on ka planeeritud asjad välja tulnud, sama ootan ka seekord. Tulemus pole küll peamine, aga tahaks näha enda hoolealuste hetkeolukorda enne olulist vahegrupiturniiri.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 32 (18-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 28 (17), Viljandi HC 24 (17), HC Viimsi/Tööriistamarket 16 (17), Aruküla SK 11 (17), SK Tapa 5 (17), Audentes SK 4 (17) punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Ott Varik (Viljandi HC) 133, Martin Grištsuk (Audentes SK) 123, Karl Toom (Audentes SK) 119, Martin Adamson (SK Tapa) 114, Andreas Rikken (Põlva Serviti) 97, Henri Sillaste (Põlva Serviti) 96, Kristo Voika (Viljandi HC) 95, Ardo Puna (Põlva Serviti) 94, Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 86, Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket) 84 tabamust.

Põhiturniiri järel moodustatakse kaks vahegruppi, millest esimesse pääsevad põhiturniiri neli paremat ning teise kolm viimast meeskonda. Voor enne põhiturniiri lõppu on juba selge, et esimese vahegrupi moodustavad Serviti, Kehra/Horizon Pulp&Paper, Viljandi ja Viimsi/Tööriistamarket ning teise vahegruppi jäävad Aruküla, Tapa ja Audentes. Vahegruppides peetakse kaks ringi, mille järel jätkatakse play-offiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles