Postimees Saksamaal: Klavan ja co tahavad Augsburgi Euroopas kuulsaks teha

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augsburgis on homme ajalooline päev, kuna esmakordselt 2011. aastal Saksamaa jalgpalli kõrgliigasse kerkinud FC Augsburg kohtub UEFA Euroopa liiga play-off’is viiekordse Euroopa meisterklubi Liverpooliga. Homme mängitakse Augsburgis, otsustsav võõrsilmäng toimub nädala pärast Inglismaal.

Mängule annab lisaväärtust armastatud treeneri Jürgen Klopi naasmine Saksamaale. Mees vedas Dortmundi Borussia täielikku tippu, kuid lahkus eelmisel aastal ametist. Oktoobris siirdus ta Liverpooli juhendajaks. «Tunnen Kloppi ja tema mängustiili, kuid erilist eelist see meile ei anna,» tunnistas Augsburgi treener Markus Weinzierl täna.

Inglismaa meedia avaldas, et Klopp ei teadnud enne reisi, kus kohas Augsburgi linn üldse asub. Weinzierli sõnul loodetakse see probleem homme lahendada: «Tahame mängida nii, et kõik teaksid, kus Augsburg asub ja millist jalgpalli siin mängitakse.»

Meediahuvi on suure mängu eel meeletu. Foto:
Meediahuvi on suure mängu eel meeletu. Foto: Foto: Tairo Lutter

Augsburgi väravavaht Marwin Hitz avaldas, et tema jaoks on Inglismaa klubi vastu mängimine omamoodi eriline. «Euroopa liiga play-off tekitab ikka teistmoodi tunde kui tavaline liigamäng. Oleme hästi valmistunud ja 24 tundi enne mängu algust on tunne hea. Mingeid erilisi rituaale ma siiski ei tee, valmistun samamoodi nagu igaks teiseks mänguks,» ütles Hitz. «Inglismaa kõrgliiga on eriline liiga, kuna ilmselt jälgivad kõik jalgpallurid seal toimuvat. Ma pole erand, hoian Inglismaal toimuvaga end kursis ja vaatan mänge.»

Weinzierli sõnul Augsburgil Liverpooli alistamiseks erilist salaplaani ei ole. «Valmistume nagu kõigiks teisteks mängudeks. Tean Liverpooli kohta nii mõndagi. Klubi suurim trump on lihtsalt tõsiasi, et neil on väga head mängijad. Terve hulk mehi võivad individuaalse soorituse pealt mängu saatuse otsustada. Lisaks muudavad nad tihti oma taktikat, seega ei tea me, millise formatsiooniga nad homme väljakule jooksevad,» arutles Weinzierl.

«See saab meie jaoks olema väga suur mäng, kuna Euroopa liigas mängimine pole Augsburgi jaoks mitte kunagi iseenesest mõistetav. Liverpoolil on superhead mängijad ja väga hea treener. Meie eesmärk on homme mängida nii, et meil oleks kordusmängule minnes head võimalused edasi pääseda. Võit oleks väga väärtuslik tulemus, kuid peamine eesmärk on oma värav puhtana hoida. Õnneks meil on hea väravavaht,» ütles Weinzierl ja vaatas naeratades Hitzi poole. 

Markus Weinzierl ja Marwin Hitz pressikonverentsil. Foto:
Markus Weinzierl ja Marwin Hitz pressikonverentsil. Foto: Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles