Postimees Saksamaal: Augsburgi kodustaadion on maailmas ainulaadne

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburgi staadion on jalgpallimaailmas omanäoline ja modernne WWK Arena. 2009. aastal avatud staadion oli maailma esimene kliimaneurtraalne jalgpalliareen, mille kütmisest ei eraldu õhku süsihappegaasi. 

Kogu hoones liikuv soojus tekitatakse kahe sügavale maa sisse ulatuva pumbaga, mis soojendab maa alt tuleva energiaga 200 000 liitrit vett, mis omakorda staadionit kütab. 2011. aastal sai WWK Arena uuendusliku lahenduse eest ka kliimaauhinna.

Augsburgi klubi suurtest ambitsioonidest ja julgest mõtlemisest annab aimu fakt, et enam kui 30 000 pealtvaatajat mahutavat areeni hakati planeerima juba 2004. aastal, kui klubi mängis riigi tugevuselt neljandas liigas. Ehitus algas 2007. aastal ja kokku maksis areen 45 miljonit eurot.

Esialgu oli staadioni nimi Impuls Arena, kuid 2011. aastal muudeti see SGL Arenaks. Alates eelmise aasta juulist on staadioni passis kirjas WWK Arena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles