Tippvormis Klopp imes ruumi õhust tühjaks

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopi ümber valitseb alati eriline aura
Jürgen Klopi ümber valitseb alati eriline aura Foto: Tairo Lutter

Jürgen Klopp ei ole Saksamaal tavaline inimene. Ta on sümpaatse, emotsionaalse ja targa spordiinimese musternäidis. Räägitakse, et just temast peaks saama järgmine Saksamaa koondise peatreener. Ei imestaks, kui Klopist saab omamoodi vaimulik, nagu seda on jalgpallikeiser Franz Beckenbauer, kes ei ole suurriigis lihtsalt endine spordikuulsus, vaid pigem arvamusliider. 

Jürgen Klopp. Foto:
Jürgen Klopp. Foto: Foto: Tairo Lutter

Eile astus Klopp Saksamaa ajakirjanike ette, keda kogunes FC Augsburgi pressiruumi rohkem, kui sinna õigupoolest mahtus. Õhku oli küll vähe, kuid Klopp oli oma tavapärasel tasemel. «Hea on Saksamaal tagasi olla. Viimased mälestusest sellest riigist on Oktoberfest ja hea toit,» rääkis Klopp, mis tõi kõigile kohe naeratuse näole.

Pärast üliedukat treenerikarjääri algust lahkus Klopp eelmise hooaja järel Dortmundi Borussia peatreeneri kohalt. Ta võttis aja maha, kuni oktoobris tuli pakkumine Inglismaalt Liverpooli klubist. Klopp lendas kohale ja kirjutas lepingule alla, pani pähe punase nokamütsi ja manas suule nakatava naeratuse. Eile saabus ta treenerina esimest korda tagasi Saksamaale, et minna täna Augsburgis UEFA Euroopa liiga kuueteistkümnendikfinaalis vastamisi kohaliku meeskonnaga, mille kaitseliini juhib eestlane Ragnar Klavan.

Superstaar Jürgen Klopp on hetk tagasi meedia ees istet võtnud. Foto:
Superstaar Jürgen Klopp on hetk tagasi meedia ees istet võtnud. Foto: Foto: Tairo Lutter

Augsburg asub kohe Müncheni külje all ja see kant on Klopile meeltmööda. «Olen ka ise Lõuna-Saksamaalt pärit. Lõuna-Saksamaa on omamoodi elustiil, mis mulle sobib. Käin praegu Inglismaal tööl, kuid alati on hea kodukandis olla.»

48-aastasest Klopist räägitakse imelugusid, kuid ta ise tõestab ikka ja jälle, et on kõige tavalisem mees, kes teeb tööd, mida armastab. Liverpooli läks ta selleks, et võita, ja sama plaan on tal ka täna. «Samal ajal ma loomulikult austan FC Ausgburgi. See on väike klubi, mis on jõudnud kaugele. Nad on väga füüsilised ja hea kaitsega,» tegi Klopp komplimendi ka Klavani aadressil.

Liverpooli treenerit võrreldakse tihtipeale Augsburgi juhendaja Markus Weinzierliga. Eile pidi Klopp ajakirjaniku palvel võrdlema enda ja Weinzierli juhendatavaid klubisid. «Saate vast isegi aru, et Liverpool on suure ajalooga meeskond. Need on kaks väga erinevat klubi. Mitte midagi isiklikku, aga Augsburgi lihtsalt ei teata maailmas.»

Weinzierl tunnistas, et praegu on olukord tõesti selline, kuid Euroopa liigas loodab ta linnale ja klubile kuulsust tuua. «Tahame mängida nii, et kõik teaksid, kus Augsburg asub ja millist jalgpalli siin mängitakse,» ütles kõigest 41-aastane Weinzierl. «Tunnen Kloppi ja tema mängustiili, kuid erilist eelist see meile ei anna.»

Weinzierli sõnul tal Liverpooli alistamiseks erilist salaplaani ei ole. «Valmistume nagu kõigiks teisteks mängudeks. Tean Liverpooli kohta nii mõndagi. Klubi suurim trump on lihtsalt tõsiasi, et neil on väga head mängijad. Terve hulk mehi võivad individuaalse soorituse pealt mängu saatuse otsustada. Lisaks muudavad nad tihti oma taktikat, seega me ei tea, millise formatsiooniga nad neljapäeval väljakule jooksevad,» arutles Weinzierl.

«See saab meie jaoks olema väga suur mäng, kuna Euroopa liigas mängimine pole Augsburgile mitte kunagi iseenesest mõistetav. Liverpoolil on superhead mängijad ja väga hea treener. Meie eesmärk on mängida nii, et meil oleksid kordusmängule minnes head võimalused edasi pääseda. Võit oleks väga väärtuslik tulemus, kuid peamine eesmärk on oma värav puhtana hoida. Õnneks meil on hea väravavaht,» ütles Weinzierl ja vaatas naeratades kõrvalistuja Marwin Hitzi poole, kes peale Augsburgi kaitseb ka Šveitsi koondise väravat.

Üldiselt väga sõbralikus meeleolus toimunud vestluse lõpuks palus Inglismaa telekanal Sky Sports, et Klopp vastaks ühele küsimusele inglise keeles. Sakslane loobus. «Kui olen Saksamaal, siis räägin saksa keeles. Saate isegi aru, et oleksite võinud neid asju minult Inglismaal küsida. Teil oli ju võimalus,» vastas Klopp – mõistagi emakeeles, vastuse tõlkis Sky Sportsile pressiesindaja.

Euroopa liiga kuueteistkümnendikfinaali avakohtumine Augsburgi ja Liverpooli vahel algab täna kell 22.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles