Hästi alustanud Eesti korvpallinaiskond kaotas Soomele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Köster (vasakult viies) tegi Soome liigas kaksikduubli.
Annika Köster (vasakult viies) tegi Soome liigas kaksikduubli. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallinaiskond jäi täna Hyvinkääl peetud kontrollkohtumises Soomele alla 57:67. Juba laupäeval võõrustab Eesti naiskond Tallinnas EMi kvalifikatsioonimängus Hollandit.

Merike Andersoni kaugviskest 7:3  juhtima läinud Eesti naiskond suutis esimesel veerandajal juhtida ka 12:7. Seejärel tegi aga Soome naiskond võimsa spurdi ning teisele veerandajale läks Eesti naiskond vastu 14:16 kaotusseisus. Teise veerandi esimene pool oli eestlannadel hea, kuid poolaja lõpp kuulus siiski Soomele ning Eesti kaotasid esimese poolaja 29:31.

Võrdse heitlusega alanud kolmas veerandaeg lõppes aga Soomlaste kontrolliga ning vahe põhjanaabritega suurenes 34:42 peale. Viimane veerandaeg kulges aga täielikult soomlannade dikteerimisel ning Eestlastel tuli vastu võtta 57:67 kaotus. 

«Hea mäng enne kohtumist laupäeval Hollandiga. Algus õnnestus meil hästi,» sõnas Merike Anderson Basket.ee vahendusel. «Kuid tugevnenud kaitse vastu jäime hätta ja tegime palju eksimusi.»

Naiskonna peatreeneri Jaanus Levkoi sõnul oli tegemist väga raske kohtumisega. «Oli väga raske mäng, kuid meile kasulik mäng,» sõnas Levkoi. «Pabistamist ja pudistamist oli palju, sestap ka suur hulk praaki, eksimusi. Pallikaotuste arv näitab siiski seda, et mõlemad väga tahtsid mängida ja võita, palju võeti riske.»

«Loodan, et saime laupäevaks siit hea hüppelaua. Mailis Pokk avanes lõpus, võtsin väikse riski temale viskekohtade loomisega, kuid see õigutas end,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles