Sise-MMi normi täitnud Balta treener: juba treeningul oli näha, et see on tehtav tulemus

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta ja Andrei Nazarov
Ksenija Balta ja Andrei Nazarov Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti kaugushüppaja Ksenija Balta osales täna Stockholmis toimunud Globen Galani võistlustel, kus ta sai esikoha ja ületas ka sise-MMi normi. Balta treener Andrei Nazarov ütles, et hea tulemus ei tulnud üllatusena.

Balta alustas Rootsis alustas tulemusega 6.42, mis andis avavooru järel kolmanda koha. Teise katse järel ilutses aga tulemustetabelis juba number 6.76, mis tähendas, et sise-MMi norm 6.75 sai ületatud napilt ühe sentimeetriga. Balta treener Andrei Nazarov ütles, et varases voorus tehtud suurepärane tulemus ei olnud üllatav.

«See ei tulnud üllatusena. Oli eesmärk see ära hüpata ja õnnestus. Eks treeningul tehtud hüpetest oli juba näha, et kui hüpped õnnestuvad, siis on see võimalik ära teha,» rääkis Nazarov vahetult pärast võistluste lõppu.

MMi normi ületatud tulemusega kerkis Balta ka võistluste liidriks. Kolmandas voorus jäi Eesti esindajannal küll tulemus kirja saamata, kuid neljandas voorus kirjutati tabelisse taas korralik 6.65. Kahes viimases voorus aga Balta enam hüppama ei läinud. «Eks kõik võistlejad hakkasid ära vajuma. Teised jätsid erinevatel põhjustel hüppamata ja ta vaatas, mis teised teevad – kuna nemad ei hüpanud, ei olnud tal ka mõtet,» selgitas Nazarov.

Nii jäigi Balta 6.76 võistluste lõpuni ületamatuks ja lisaks täidetud MMi-normile sai Balta kirja ka esikoha. Nazarov jäi oma hoolealuse tulemusega igati rahule: «Väga rahule võib jääda. Eesmärk oli hüpata 6.75 ja see sai täidetud.»

Teise koha sai kirja Suurbritannia esindajanna Lorraine Ugen (6.71) ning kolmas oli teine britt Shara Proctor (6.57). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles