Kameruni võrkpallinaiskond teeb Rios olümpiadebüüdi

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni naiskond finaalis.
Kameruni naiskond finaalis. Foto: cavb.org

Rio de Janiero olümpiamängude naiste Aafrika kvalifikatsiooniturniiri finaalis alistas Kamerun kodupubliku ees haaravas mängus 3:2 (25:14, 25:27, 21:25, 25:23, 15:7) Egiptuse.

Võitjate parimana teenis 21 punkti Nana Tchoudjang, Stéphanie Fotso lisas 19 silma. Kaotajate parim oli 22 punktiga Aya El Shami. Augustis ootab Kameruni naiskond seega ees olümpiadebüüt. Kaks aastat tagasi said Kameruni naised MMil 21. koha ning kontinendi meistrivõistlustel oldi mullu kolmandad, vahendab Volley.ee.

Egiptuse jaoks pole olümpialootus samuti kadunud. Koos Aafrika kvalifikatsiooniturniiril kolmanda koha saanud Keeniaga jätkub jaht Rio piletile nende jaoks interkontinentaalsel kvalifikatsiooniturniiril, kus lisaks neile osalevad Kolumbia ja Puerto Rico. Pääsme olümpiale lunastab kvarteti võitja.

Ülejäänud neli vakantset kohta täidetakse mai keskel toimuval maailma kvalifikatsiooniturniiril, mille raames toimub ka Aasia valikturniir. Koha võrkpalliaasta suurpeole tagab Aasia edukaim võistkond ja maailma kvalifikatsiooniturniiri kolm paremat. Turniiril osalevad Aasia naiskondadest Jaapan, Kasahstan, Lõuna-Korea ja Tai. Neile lisanduvad Dominikaani Vabariik, Holland, Itaalia ja Peruu.

Kameruni ja võõrustaja Brasiilia kõrval on naiste seas koha olümpiamängudele taganud Argentina, Hiina, Serbia, USA ja Venemaa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles