Wayne Rooney siirdub Hiina liigasse ja saab suurima palgaga jalgpalluriks?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ManU kapten Wayne Rooney.
ManU kapten Wayne Rooney. Foto: SCANPIX

Manchester Evening News kirjutab, et Manchester Unitedi jalgpalliklubi võib enda kapteni Wayne Rooney rahaks teha ning müüa ründaja Hiina kõrgliigasse.

Rooney on ManU ridadesse kuulunud ligi 12 aastat ja selle ajaga tõusnud klubi legendide sekka. Samas kaalub ManU ajalehe teatel Rooney müümist tõsiselt, kuna mängumehe panus ei ole enam samal tasemel nagu aastate eest. Tehingust saaks väidetavalt asja juhul, kui ManU-l õnnestub suvel osta mõni jalgpallimaailma suur staar.

Rooney müümine võib tõsiselt päevakorda tõusta suvel ning praeguseks on ManU saanud juba ka Hiinast pakkumisi. Väidetavalt teeniks Rooney Hiinas 660 000 eurot nädalas ja sellega oleks ta suurima palgaga jalgpallur maailmas.

ManU aseesimees Ed Woodward on andnud varasemalt mõista, et Hiina kõrgliiga on ideaalne koht, kus on võimalik teenida mängijate müümisega kasumit. Alates 2013. aastast on Woodward üritanud tuua ManU ridadesse Gareth Bale’i, Cristiano Ronaldot või Neymari, kuid seni ei ole tal sellise kaliibriga tehing veel õnnestunud. Kui ei õnnestu ka sel suvel, siis tõenäoliselt Rooneyt rahaks ei tehta.

Sel talvel on Hiina kõrgliiga näidanud võimsalt enda finantsmusklit ja palgatud on mitmeid mängumehi, kes võiksid veel aastaid Euroopa tippliigades tegusid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles