Rüütli: kaasa tulnud meestel on võimalus end tõestada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Dmitrijev
Aleksandr Dmitrijev Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti jalgpallikoondis peab sel nädalal oma selle aasta eelviimase kohtumise, kui võõral väljakul kohtutakse maailma rahvarohkeima riigi Hiina meeskonnaga.



Eesti viimase aja tavapärasest algkoosseisust on peatreener Tarmo Rüütli käsutuses vaid Aleksandr Dmitrijev. Kokku saab Rüütli Hiinas valida 16 mängija vahel.

«Oleme sellise fakti ees, et kasutada on võimalik vaid neid mehi, kes on kaasa tulnud. Noortel mängijatel on võimalus ennast tõestada, näidata ennast parimast küljest,» rääkis Rüütli.

Kui kodumaal koondis trenni teha ei saanud, siis Hiinas on seni plaanitu õnnestunud teoks teha. «Meie mõistes on siin korralik ilm. Vahepeal on küll sadanud, kuid lubatakse edaspidiseks paremat ilma. Väljakul oleme korra saanud trenni teha ja kokku ongi meil murul kaks harjutuskorda,» täpsustas peatreener. «Rohkem oleme seni taastunud reisist.»

Kui Hiina sõitis 16 meest, siis koondisedebüüt on neist seni tegemata kolmel FC Flora palluril: Markus Jürgensonil, Rauno Allikul ja Marko Meeritsal.

«Sõltub mängu käigust, kas kõik mehed ka platsile saavad. Hullu ei saa panema hakata,» sõnas Rüütli ning lisas, et mänguks valmistudes toetuvad nad peamiselt Hiina-Läti mängu videole: «Söödumäng on neile meelepärane tegevus ja sellega üritavad nad vastase mängu lahti harutada.»

Eesti koondis on ka varem käinud aasta lõpus soojemas kliimas sõprusmängudel – eelmise aasta detsembris alistati sellises kohtumises mäletatavasti 1:0 Angola.

Hiinaga on Eesti koondis varem kohtunud ühe korra, kui 2003. aasta märtsis jäädi võõral väljakul vastastele alla 0:1. Mäng toimub laupäeval.

JALGPALL

Eesti koondise koosseis kohtumiseks Hiinaga

• Väravavahid: Pavel Londak – FK Bodø/Glimt (Norra), Marko Meerits – FC Flora.

• Kaitsjad: Markus Jürgenson – FC Flora, Igor Morozov (27.05.1989) – FC Levadia, Karl Palatu – FC Flora, Andrei Stepanov – FK Himki (Venemaa), Tihhon Šišov – Hazar Lankaran (Aserbaidžaan).

• Poolkaitsjad: Aleksandr Dmitrijev – Hønefoss BK (Norra), Siim Luts – FC Flora, Sergei Mošnikov (07.01.1988) – FC Flora, Martin Vunk – Syrianska FC (Rootsi).

• Ründajad:  Rauno Alliku – FC Flora, Oliver Konsa – Nõmme JK Kalju, Sander Post – FC Flora, Vladimir Voskoboinikov – FC Levadia, Alo Dupikov – FC Flora. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles