Mitte ainult X-mängud: olümpia pole kõigi jaoks püha

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OTEPÄÄ, EESTI, 17JAN15.
Pildil Kelly Sildaru
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
OTEPÄÄ, EESTI, 17JAN15. Pildil Kelly Sildaru tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Nagu eestlastele viimasel ajal on selgeks saanud, pole Kelly Sildarule kuulust toonud freestyle-suusatamise harrastajate silmis olümpiamängud sugugi kõige tähtsamad. X-mängud olid, on ja ilmselt jäävad uue põlvkonna spordi jaoks ülimaks. Ekstreemspordi kõrval on aga teisigi alasid, kus ei kehti Eestis järgitav hierarhia: olümpia – maailmameistrivõistlused – Euroopa meistrivõistlused.

Kuigi Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) on viimastel aastakümnetel, eriti enne Thomas Bachi presidendiks saamist, olnud stagnatsiooni ja eakate härrasmeeste klubi sümbol, tegelikult seal ei magata. Individuaalalasid üritatakse oma rüppe haarata ja näiteks triatlonis on see õnnestunud: vähem kui kahe kümnendi jooksul on kuulsale Hawaii Ironmanile järele jõutud ja Eesti kuulsaima triatleedi Marko Alberti hinnangul isegi mööda mindud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles