Endine Eesti jalgpallikoondislane alustas USAs treeneritööd

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Emajõe.
Liis Emajõe. Foto: EJL

33 korral Eesti jalgpallinaiskonda esindanud Liis Emajõe nimetati alates sellest aastast Maine’i ülikooli naiskonna abitreeneriks.

24-aastane Põltsamaalt pärit neiu siirdus 2012. aastal Maine’i ülikooli mängijana, kuid pidi erinevate vigastuste tõttu karjääri lõpetama. Kokku jooksis ta naiskonna eest platsile 36 kohtumises ning lõi kaks väravat. Eestis on tema varasemateks klubideks olnud Põlva Lootos ning FC Flora.

Naiskonna abitreenerina on Emajõe ülesanneteks suures osas administratiivne pool, mis hõlmab endas erinevate reiside planeerimist, süsteemide haldamist ning uute mängijate värbamisel osalemist. Loomulikult käib kohustuste alla ka peatreeneri abistamine treeningutel ning vajadusel ka ise nende läbiviimine.

«See ametikoht on minu jaoks väga oluline ning on kindlasti suur samm edasi minu kui treeneri jaoks. USAs on paljude treenerite eesmärgiks kunagi ülikooli võistkonna peatreeneriks saada ja nii ka minul. Hakkasin eelmisel suvel peale lõpetamist töötama selle nimel, et paar aastat kogemusi koguda ja nende abil sellistele ametikohtadele kandideerida. Õnnestus aga kiiremini eesmärgini jõuda ja mul on väga hea meel, et selline võimalus avanes,» oli Emajõe uue väljakutse üle õnnelik.

Eelmisel aastal määrati Emajõe Hampden Academy tüdrukute võistkonna peatreeneriks. Nüüd tuleb tal sellest töökohast loobuda, sest ajaline kattuvus uue ametiga ei võimalda mõlemat korraga teha.

Emajõe avaldas ka arvamust, et ehk jõuab ta kunagi tagasi ka kodumaale treeneritööd tegema. «Praegu on mu eesmärk siin võimalikult palju kogemusi koguda treeneritelt, kellega koos töötan, siinset klubi ja üleüldist jalgpallisüsteemi tundma õppida. Kunagi tulevikus tahaksin ikka Eestisse tagasi tulla ja loodetavasti siit saadud kogemustega kohalikule jalgpallile kaasa aidata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles