Eesti koondis kohtub kuulsa reketipeksjaga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcos Baghdatis.
Marcos Baghdatis. Foto: SCANPIX

Märtsi esimesel nädalal toimub Tallinnas Tere tennisekeskuses Davis Cup. Euroopa tsooni III liigas võistleb lisaks Eesti koondisele 15 meeskonda. Eile avalikustati meeskondade nimekirjad ja kõige kuulsam nime leidub Küprose tiimis – Marcos Baghdatis.

Davis Cup on üks maailma vanimaid võistkondlikke spordivõistlusi, mis peeti esimest korda juba 1900. aastal ja on ühtlasi maailma suurim iga-aastane võistkonnavõistlus. Tennisemeeskondade geograafia laienemise tõttu on need praegu jagatud maailmajagude ja tugevuse kaupa Maailmaliigaks ja neljaks madalamaks liigaks. Eesti koondis koosseisus Jürgen Zopp, Vladimir Ivanov, Kenneth Raisma ja Mattias Siimar võistleb Euroopa tsooni III liigas, vahendas tennis.ee.

Tallinnas võistleb 16 rahvusmeeskonda, nende seas ka Küpros, kelle esinumbriks on Marcos Baghdatis. Baghdatis kuulus kümne aasta eest maailma meestennisistide esikümnesse (kõrgeim koht 8.), rohkelt kuulsust kogus ta aga neli aastat tagasi Australian Open´il, kui keset matši Stanislas Wawrinkaga lõi suurest vihast puruks neli reketit järjest.

Tennisesõpradele võib tuntud nimi olla ka Moldova esireket Radu Albot, kes möödunud suvel platseerus ATP edetabelis 85. kohal. Üsna ühtlase meeskonnaga on võistlustules Iirimaa (Sam Barry, Bjorn Thomson, Peter Bothwell ja David O´Hare). Veel osalevad Tallinnas võistlustel Andorra, Albaania, Armeenia, Aserbaidžaani, Kreeka, Islandi, Kosovo, Liechtensteini, Makedoonia, Malta, Montenegro ja San Marino koondised.

Eesti meeskond on üks võistluse favoriitidest ning hea mängu ja õnneliku loosi korral on võimalus tõusta II liigasse. Alagrupid loositakse 1. märtsil. 2.-4. märtsini toimuvad alagrupimängud, eestlaste mängud peetakse päeva teises pooles, mitte enne kella 16. Laupäeval, 5. märtsi poolfinaalides otsustatakse kaks edasipääsejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles