Galerii: Ferrari näitas uue hooaja vormel-1 autot

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ferrari vormel-1 võistkond avalikustas interneti vahendusel tänavusel hooajal sarjas rajale tuleva auto ehk mudeli SF-16H.

Auto juures tehtud aerodünaamilised muudatused puudutavad mullusega võrreldes lühemat ninaosa, mootorikatte osa on aga kitsam ja saledam. Viimane viitab sellele, et Ferrari on talve jooksul töötanud mootori jahutussüsteemi kallal, mis võimaldab muuta autot aerodünaamilisemaks. Välimuse poolest on auto kujundusse lisandunud rohkem valget värvi ning must triip kere allservas muudab tänavuse vormeli kujunduselt üsna sarnaseks 1993. aastal kasutusel olnud mudelile F93A ning 1970ndatel 

«Normaalsel juhul ei sea ma hooaja eel eesmärke, seda teeb minu ülemus. Kuid sel aastal peame rohkem pingutama. Tahame hooaja lõpuni tiitlikonkurentsis olla,» lausus Ferrari tiimi juht Maurizio Arrivabene. «Tean, et see pole lihtne, sest ka konkurendid ei maga, kuid kavatseme endast parima anda.»

Eelmisel hooajal võitis Ferrari sõitja Sebastian Vettel kolm etappi, olles ainus, kes suutis peale Mercedese pilootide veel poodiumi kõrgeimale astmele tõusta. Hooaja lõpuks kaotas ta aga ikkagi maailmameistriks tulnud Lewis Hamiltonile 103 punktiga ning tiimide arvestuses jäi Ferrari Mercedesele alla koguni 275 punktiga. Sellegipoolest on tiim viimase paari aastaga teinud läbi märkimisväärse arengu ja püüab esimest MM-tiitlit pärast 2007. aastat.

«2013. aastal ei olnud Ferrari tiitli eest võitlemiseks õigel tasemel, kui boksipeatuste tegemine kõrvale jätta. Oleme puudujääkide parandamise kallal kõvasti tööd teinud, eelmine aasta märkis suurt edusammu ja loodetavast muudab see auto meid võitlusvõimeliseks. Kõik meie lootused on koondatud sellesse autosse ja me ei suuda ära oodata, millal seda rajal näeme,» sõnas Ferrari tehniline direktor James Allison.

Videot Ferrari uuest autost näeb Ferrari vormel-1 võistkonna kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles