Eesti kiiruisutaja sai noorteolümpial 11. koha

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kaljuvee ja Kermo Voitka
Kaspar Kaljuvee ja Kermo Voitka Foto: AP videokaader.

Lillehammeri noorte taliolümpiamängude hommikupoolses programmis osalesid noormeeste kiiruisutamise ühisstardiga sõidus kaks eestlast, Kaspar Kaljuvee ja Kermo Voitka. 

Parima eestlasena sai Kaljuvee tihedas finišiheitluses 11. koha. Voitka sai 26 võistleja konkurentsis 22. koha. Võistluse võitis Lõuna-Korea kiiruisutaja Min Seok Kim.

Alguse sai ka curlingu segapaaride turniir, kus oma tänase mängu on lõpetanud juba ka kaks eestlast. Nii Jart Guštšin kui ka Kristin Laidsalu võitsid oma mängud ja pääsesid edasi homme toimuvatesse 1/16 finaalidesse. Teised Eesti curlingumängijad teevad oma etteaste aga päeva õhtuses programmis.

Lillehammeri segapaaride curlingu turniiri teeb eriliseks asjaolu, et ühte võistkonda kuuluvad erinevatest riikidest sportlased ja igasse võistkonda kuulub üks noormees ja üks neiu. Kuna Eesti sai curlingu põhiturniiril 14. koha, siis selle alusel määrati segapaarismänguks Eesti mängijate partneriteks sportlased põhiturniiri neljast tugevamast võistkonnast. Curlingu põhiturniiri võitis Kanada, teine oli USA, kolmas Šveits ja neljas Venemaa.

Eesti sportlaste mängupartnerid on:

1)           Kristin Laidsalu (EST) – Sergei Maksimov (RUS)

2)           Jarl Guštsin (EST) – Selina Witschonke (SUI)

3)           Eiko Peips (EST) – Karlee Burgess (CAN)

4)           Britta Sillaots (EST) – Luc Violette (USA)

Curlingu turniiri õhtuste mängude graafik:

17:00     EST/CAN vs ITA/GBR

20:30     EST/USA vs SWE/ITA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles