Eesti ainus medalilootus: ideaalis pole ma eelmisest aastast kehvem

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Tairo Lutter

Nagu sel talvel juba kombeks saanud, siis on Euroopas lumeoludega kehvasti ja Rumeenias Rasnovis peetav U23 ja juunoride vanuseklassi MM peetakse hädalahendusena lühikestel ringidel.

Eesti ainuke medalilootus kahevõistleja Kristjan Ilves pole eeldatavalt kahjuks kõige paremas hoos. 19-aastane Ilves sihib küll medalit, sest see käib staatusega kaasas – on ta ju kahel korral juba juunioride MMil pronksile tulnud. Pärast detsembri keskel Ramsau MK-etapil 24. kohale jõudmist pole ta head minekut sisse saanudki.

«Veel jaanuari alguses olin nii hüppemäel kui suusarajal päris heas vormis, aga seda realiseerida ei saanud, sest osad MK-etapid jäid ära. Kui MK-karussell jälle pihta hakkas, siis sain kuskilt kõhutõve ja külmetushaiguse veel otsa. Kui sellest välja tulema hakkasin, läks vormikõver järjest allapoole,» rääkis ta viimastest nädalatest.

Enne MMi lihvis ta hüppetehnikat Ramsaus, kus erinevalt Rumeeniast lumega probleeme pole. «Nüüd on hüpe hakanud vaikselt juba tagasi tulema ja loodetavasti läheb nüüd jälle kõik ülesmäge. Pöörasin sellel hooajal kõige rohkem tähelepanu just MMiks valmistumisele, aga viimasel ajal pole kõik planeeritult läinud. Aga kui Rumeenias nii hüpe kui suusasõit välja tulevad, siis ei tohiks ma eelmisest aastast kehvem olla,» ütles viimast aastat juunioride klassis võistlev Ilves.

Juba 16-aastaselt pidile pääsenud Ilves pole suutnud järgmistel hooaegdael tohutut arenguhüpet teha. «Jah, lootsin enamat. Ramsau võistlus oli tore, aga lootsin, et see kõik saab jätku ja jõuan stabiilselt punktikohtadele, aga kahjuks nii ei läinud. Selles suhtes ma ei saa rahul olla, et olen terve hooaeg 30-40ndate kohtade peal olnud – tunnen, et see pole minu seis,» lausus ta.

Ilvese esimene start on kevadiselt soojas Rasnovis kolmapäeval, kui kavas on individuaaldistantsidest pikem: kõigepealt tehakse 100-meetri-mäelt üks hüpe ja siis läbitakse murdmaarajal 10 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles