Täielik ülevõim: Norra sprinterid võtsid Lahtis viis poodiumikohta kuuest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahti sprindivõistlus kujunes puhtaks Norra peoks.
Lahti sprindivõistlus kujunes puhtaks Norra peoks. Foto: SCANPIX

Soomes Lahtis peetud murdmaasuusatamise MK-sarja tänased vabatehnikas sõidetud sprindietapid kujunesid täielikuks Norra peoks. Meeste seas said norralased kolmikvõidu, naiste arvestuses suutis norralannade võimu väärata vaid teise koha saanud Jessica Diggins.

Naiste seas võidutses Maiken Caspersen Falla, Diggins kaotas talle finišis 0,25 ja Heidi Weng 0,31 sekundiga. Järgnesid norralannad Ingvild Flugstad Östberg (+0,41) ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+2,27), finaali viimaseks jäeti rootslanna Hanna Falk (+18,40).

MK-sarja liider Therese Johaug pidi leppima poolfinaalis kolmanda kohaga ja jäi finaalist napilt välja, saades kokkuvõttes 7. koha. Esimese üheksa hulka mahtus koguni kuus norralannat. Eestlannadest oli Lahtis stardis Kati Tammjärv, kes sai 64 naise seas 56. koha. Esialgses protokollis üles antud Laura Alba starti ei tulnud.

Veel suurem oli Norra ülekaal meeste sprindis, kus ainsa mittenorralasena jõudis finaali ehk kuue parema sekka itaallane Federico Pellegrino. Seal tuli tal leppida neljanda kohaga, võitis Emil Iversen. Finn Haagen Krogh kaotas talle 0,25 ja Petter Northug 0,69 sekundiga. Pellegrino kaotas Iversenile 0,98 sekundiga, kuid suutis jätta selja taha Sindre Björnstad Skari (+1,15) ja Eirik Brandsdali (+2,41).

Üheksa parema hulgas oli Norra mehi koguni seitse ja 11 parema seas kaheksa. Eestlastest jõudis veerandfinaali Peeter Kümmel, kes sai oma sõidus viienda ja kokkuvõttes 22. koha. Siim Sellis näitas eelsõidus 77 mehe hulgas 57. aega, Kein Einaste sõitis välja 59. aja.

Naiste vabatehnika sprint

  1. Maiken Caspersen Falla (NOR) 
  2. Jessica Diggins (USA) +0,25 sek
  3. Heidi Weng (NOR) +0,31
  4. Ingvild Flugstad Östberg (NOR) +0,41
  5. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (NOR) +2,27
  6. Hanna Falk (SWE) +18,40

Meeste vabatehnika sprint

  1. Emil Iversen (NOR)
  2. Finn Haagen Krogh (NOR) +0,25 sek
  3. Petter Northug (NOR) +0,69
  4. Federico Pellegrino (ITA) +0,98
  5. Sindre Björnstad Skar (NOR) +1,15
  6. Eirik Brandsdali (NOR) +2,41
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles