Arsenal ei suutnud kodus esiliigaklubist jagu saada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eldin Jakupovic (esiplaanil palliga) keeras Arsenali ründetähtede ees värava lukku.
Eldin Jakupovic (esiplaanil palliga) keeras Arsenali ründetähtede ees värava lukku. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Inglismaa karikasarja kaheksandikfinaalis mängis Londoni Arsenal kodus 0:0 viiki esiliiga klubi Hull Cityga ja vajab veerandfinaali jõudmiseks korduskohtumist, mis peetakse Hulli koduväljakul.

Kahe viimase aasta karikavõitja Arsenal, kes alistas seejuures 2014. aastal finaalis just Hulli, ei suutnud üle mängida Hulli väravas suurepäraseid tõrjeid teinud Eldin Jakupovicit, ehkki peatreener Arsene Wenger tõi teisel poolajal mängu päästma nii Olivier Giroud', Alexis Sancheze kui ka Alex Oxlade-Chamberlaini.

Korduskohtumine tuleb Arsenali jaoks ebasobival ajal, sest juba teisipäeval võõrustatakse Meistrite liigas Barcelonat ning järgmisel pühapäeval ootab ees liigamäng Manchester Unitediga. Kolm päeva pärast seda ehk 2. märtsil järgneb liigakohtumine Swansea Cityga ning sellest veel kolm päeva hiljem peetakse Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumine Barcelona koduväljakul.

Ülejäänud kolmes laupäeval peetud karikamängus alistas Everton võõrsil tänu Ross Barkley ja Romelu Lukaku väravatele 2:0 Bournemouthi, Watford oli Scott Woottoni omavärava järel 1:0 parem Leeds Unitedist. Väikese üllatuse valmistas esiliigas mängiv Reading, kes jäi pärast Darren Fletcheri tabamust küll kõrgliigameeskonna West Bromwich Albioni vastu kaotusseisu, ent võitis tänu Paul McShane'i, Michael Hectori ja Lucas Piazoni väravatele 3:1.

Ülejäänud neljast kaheksandikfinaalidest kolm peetakse pühapäeval, kui vastamisi lähevad Blackburn ja West Ham, Tottenham ja Crystal Palace ning Chelsea ja Manchester City. Esmaspäeva õhtul kohtuvad viimases paaris tugevuselt kolmanda liiga klubi Shrewsbury Town ja Manchester United.

Foto: John Sibley/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles