Noorsoo Eesti meistrivõistlustel sündis kõigi aegade neljas 200 meetri tulemus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustik.
Kergejõustik. Foto: SCANPIX

Talvistel juunioride (U20) ja noorsoo (U23) vanuseklassi Eesti Kergejõustiku meistrivõistluste esimesel võistluspäeval saavutas parima tulemuse Õilme Võro, joostes 200 meetrit ajaga 24,50. See on ühtlasi Eesti kõigi aegade neljas tulemus sisetingimustes.

Lisaks 200 m jooksu kullale sai Võro (Võru KJK Lõunalõvi) U23 klassi meistrimedali kaela ka 60 m sprindis ajaga 7,63.

Kõrgetasemeline võistlus peeti U20 meeste kuulitõukes (6 kg), kus võidutses Kert Piirimäe (Koigi KJK) tulemusega 18.79.  Hõbeda sai kaela täpselt 18 meetrit tõuganud Jander Heil (KJS Sakala).  Piirimäe täitis ühtlasi ka suvise juuniorite MM’i normi 18.25, Heilil on norm juba varem täidetud.

Meeste 60m sprindid võideti mõlemas vanuseklassis täpselt sama ajaga 7.01. Seejuures noorsoo klassis otsustati võit fotofinishi abil – 7.01 sai kirja nii võitja Erik Kaljaspolik (Pärnu Kalevi KJK) kui ka hõbemedalimees Carl Alekand (Tartu SS Kalev).  Samadele meestele jagati samad medalid kaela ka 200 m jooksus, kus Kaljaspoliku ajaks võeti 22,60 ning Alekandi ajaks 22,63. Juunioride klassis oli 60 m kiireim noormees Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev) kelle võiduajaks mõõdeti samuti 7,01. Oma teise meistrivõistluste kulla sai Hausenberg kaugushüppes tulemusega 7.16.

Naisjuuniorite 60m sprindi kindla võidu võttis Kreete Verlin (SK Fortis), joostes ajaks 7.70.  

U23 vanuseklassi meeste kuulitõuke võitis Karl Koha (Audentese SK), tõugates 7,26kg kuuli täpselt 17.00 meetrit. 

U23 vanuseklassi meeste teivashüppes domineerisid mitmevõistlejad Kristjan Rosenberg (EMÜ SK) ja Janek Õiglane (Audentese SK). Mõlemad said kirja 4.80, võidu võttis katsetega Kristjan Rosenberg. Teise alavõidu sai Rosenberg kaugushüppes tulemusega 7.15.

Meie U23 vanusklassi mitmevõistluse esikolmikumeestest oli stardis ka Taavi Tšernjavski (SK Elite Sport), kes 800m jooksus saavutas 3. koha ajaga 2.01,50.

Homme on Tartu Ülikooli spordihoones võistluste teine päev, kus teiste hulgas tulevad starti kuulitõukes Kätlin Piirimäe (Koigi KJK), teivashüppes värske Eesti rekordiomanik Reena Koll (KJK Visa) ning U23 Eesti rekordit jahtiv tõkkesprinter Keiso Pedriks (Tallinna SS Kalev).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles