Mirjam Nikolai napist kaotusest Hollandile: viskasime otsustavatel hetkedel korvi alt mööda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Hollandi kohtumine korvpallis. Mirjam Nikoali (nr 3).
Eesti ja Hollandi kohtumine korvpallis. Mirjam Nikoali (nr 3). Foto: Raul Mee

Eesti naiste korvpallikoondis kaotas täna kodus EM-kvalifikatsiooniturniiri kolmandas mängus Hollandile 63:66. Eesti parimana 17 punkti visanud Mirjam Nikolai ütles, et võitu pakuti, ent seda ei suudetud ära kasutada.

«Väga kahju on kaotada nii napilt, meile pakuti korduvalt võimalusi, et see mäng võita. Nii napis kaotuses saavadki määravaks pisiasjad: panime otsustavatel hetkedel korvi alt mööda, kaugelt ei läinud visked samuti. Et neil oli nii palju pallikaotusi (23 – toim), oleks võinud me rohkem kiirrünnakuid ja lihtsaid korve saada,» ütles Nikolai.

Eesti naiskonna visked ei läinud ei lähedalt ega kaugelt; Pirgit Püül visked väljakult 14st üks, Merike Andersonil 15st kaks, Mailis Pokk ja Birgit Piibur tabasid mõlemad 11st pealeviskest neli. «Mööda ei taha keegi visata. Eks mängu pinge. Pirgit Püü on küsimärk ka minule, ta on ju tegelikult Eestis üks paremaid viskajaid ja seda teab tema ise, miks see näitaja 14st üks on,» kommenteeris peatreener Jaanus Levkoi.

Nikolai tunnistas, et pikemad ja füüsilised hollandlannad olid rasked ohjeldada. «Kaitses tuli tõesti väga palju vaeva näha ja ehk seetõttu ka meie visketäpsus kannatas. Samuti läks palju auru sellele, et rünnakul end vabastada,» sõnas ta. «Tunne, et võime võita, oli lõpuni olemas ja võimalused ju ka: oleks vaid otsustavad visked ära pannud ..» lisas Nikolai.

«Eesti tegi meie elu väga raskeks, tegime palju pallikaotusi ja oleme napi pääsemise üle õnnelikud,» sõnas Hollandi koondise mängija Naomi Halman.

Hollandi peatreener Remy de Wit lisas: «Alustasime hästi, aga siis mängis Eestis kaitses väga hea energiaga ning nad pöörasid mängu ümber. Oma naiskonna kiituseks ütlen, et lõpus suudeti kaitses ümber orienteeruda ja see tõi võidu. Väga hästi me ei mänginud, aga suur roll selles oli eestlastel.»

Eesti - Holland 63:66

Eesti: Nikolai 17 p + 9 lp, Pokk 11 p, Anderson 8 p, Piibur 8 p, Mesila-Kaarmann 6 p, Kasemägi 4 p, Bratka 4 p, Püü 3 p, Köster 2 p

Holland: Treffers 13p + 17 lp, Klein 12 p, Halman 12 p, Bröring 11 p, Bettonvil 4 p, van den Adel 4 p, Butter 3 p, Adams 3 p, de Roos 2 p, Ligthart 2 p

Järgmise mängu peab Eesti 24. veebruaril kodus Prantsusmaa vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles