Vehklejate tõehetk: juhatus valib töörahu ja jätkuva konkurentsi vahel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelli Paju (vasakul) ja Katrina Lehis eelmise aasta Tallinna lahiste meistrivõistluste finaalis. Suure tõenäosusega jäävad just nemad olümpiakoondisest välja.
Nelli Paju (vasakul) ja Katrina Lehis eelmise aasta Tallinna lahiste meistrivõistluste finaalis. Suure tõenäosusega jäävad just nemad olümpiakoondisest välja. Foto: Erik Prosez

Täna toimuval Eesti Vehklemisliidu juhatuse koosolekul selguvad suure tõenäosusega need neli sportlast, kes kuuluvad Rio de Janeiro olümpiamängudele sõitvasse epeenaiskonda. Kindel on see, et valikusse pääsevad Eesti edetabeli kaks parimat ja ülejäänud kaks vehklejat valib välja peatreener Kaido Kaaberma. Nüüd otsustab juhatus, millisel kuupäeval naiskond lõplikult lukku pannakse. Võib eeldada, et juba täna õhtuks on olümpianaiskond teada.

«Minu ettepanek juhatusele on järgmine: koondise võiks lukku panna juba homme (täna – toim),» ütles Kaaberma pühapäeval. Kui peatreeneri pakutud stsenaarium läbi läheb, siis pääsevad edetabeli alusel olümpiale Irina Embrich ja Erika Kirpu, treener ise valiks koondisesse Kristina Kuuse ja Julia Beljajeva. Olümpiat vaataksid kodust Katrina Lehis ja Nelli Paju. «See nelik teenis olümpiapileti välja ja loomulikult oleks aus, kui nemad sinna ka võistlema pääseksid.»

Võib eeldada, et juhatus võtab peatreeneri soovi arvesse, kuid mitte kõik liikmed ei ole Kaabermaga sama meelt. Kui peatreener võitleb varajase töörahu nimel, siis vastasleeri eesmärk on omavahelise konkurentsi hoidmine. «Sportlikus mõttes oleks see täiesti arusaamatu käik. Olümpiani jääb veel pool aastat ja sinna vahele jääb palju võistlusi. Me ei saa ju täna otsustada, kes poole aasta pärast parimad on,» ütles juhatusse kuuluv Helen Nelis-Naukas, kes on Kuuse, Lehise ja Paju treener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles