Kohila naiskond võitis Balti liiga põhiturniiri

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila
Kohila Foto: Tairo Lutter

Täna tõmmati joon alla naiste Balti liiga põhiturniirile, mis pakkus põnevust kuni viimase hetkeni. Enne tänast oli lahtine nii põhiturniiri võitja kui kahe viimase veerandfinalisti nimi. 

Hetkel pikima võitudeseeriaga jätkav ja suurepärases hoos olev Kaunase naiskond lõpetas põhiturniiri edukalt, kui 3:1 (20, -16, 20, 18) paremusega TTÜ/Tradehouse'i üle saavutati juba 11. järjesitkune võit. Mari-Liis Graumann kogus külaliste resultatiivseimana 16, Erle Püvi 14, Reelika Raap 12 ja Maali Kanemägi 9 punkti. TTÜ esindus oli edukam pallingu vastuvõtul (75%-66%) ja rünnakuefektiivsuses (43%-37%), kuid kogus blokis koguni 7 punkti vähem (2-9), vahendab Volley.ee.

Veerandfinaali ukse taha jäänud Famila/Võru Võrkpalliklubi lõpetas põhiturniiri neljanda järjestikuse kaotusega, jäädes kodupubliku ees 0:3 (-17, -17, -21) alla eelmise hooaja kolmandale võistkonnale Jelgavale. Võrulannade ridades keegi kahekohalise resultaadini ei jõudnud, parimatena märgiti Hanna-Liisa Ilvese ja Heleene Hollase arvele 9 punkti. Taaskord kujunes Võru esinduse kirstunaelaks rünnakutegevus, kui vaid iga viies üritus (20%) lõppes punktivõiduga. 

Tallinna Ülikoolile maitses võõrsil saadud 2:3 (18, -21, -21, 18, -8) kaotus Achemale nagu võit, sest ühe lisandunud punktiga kindlustati veerandfinaalpiletit taganud seitsmendat kohta. Raili Kont-Kontson panustas TLÜ tulemusse edukaimana 19 (+13) punkti. Kati Keel assisteeris 12, Silja Ostrov 10 ja Sylvia Tammerik 9 silmaga. Võistkonand olid küllaltki võrdsed nii pallingu vastuvõtul (TLÜ 74% ja Achema 76%) kui ka rünnakul (TLÜ 34% ja Achema 36%). Blokipunkte kogusid neli tükki (9-5) enam võõrustajad ja serviässasid omakorda kolm tükki (6-3) rohkem külalised. 

TTÜ/Tradehouse'i kaotuse tõttu ei vajanud tiitlikaitsja Kohila Võrkpalliklubi põhiturniiri esikoha kindlustamiseks viimasest mängust enam võitu, kuid vaatamata sellele mängiti koduseinte toetusel 3:1 (11, 6, -19, 20) tulemsuega üle lätlannade Babite. Rünnakuid 66 protsendiliselt realiseerinud Kateryna Dudnikova tõi võitjatele üleplatsimängijana 26 punkti. Pluss-miinus arvestuses jäi ukrainlanna koguni 20 silmaga plussi. Eliisa Peit lisas omadele 13, Laura Parts 12 ja Kertu Laak 9 punkti. Kohilannad olid selgelt paremad nii pallingu vastuvõtul (66%-39%), rünnakul (53%-31%) kui ka serviässade arvestuses (16-5). Blokipunkte koguti vastasest üks enam (8-7). 

Tartu Ülikool/Eeden oli koduväljakul 3:2 (20, 23, -16, -18, 12) tulemusega parem Daugavpilsi miLATssist, kuid tartlannasid see põhiturniiri viimasest kohast ei päästnud. 16 punktiga oli võõrustajate resultatiivseim Ingrid Kiisk. Laura Reiter lisas 14 ja Annabel Pruer 10 punkti. 

56 punktiga võitis põhiturniiri Kohila Võrkpalliklubi. TTÜ/Tradehouse jäi maha nelja ja Kaunas kümne punktiga. Eesti võistkondadest jõudis veerandfinaali ka Tallinna Ülikool, kes saavutas 24 silmaga seitsmenda koha. Famila/Võru Võrkpalliklubi (18 punkti) leppis kümnenda ja Tartu Ülikool/Eeden (14 punkti) 12. kohaga.

4.-6. märtsil kaheksa võistkonna osalusel peetav finaalturniir leiab aset TTÜ Spordihoones ja Tallinna Lilleküla Gümnaasiumis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles