Vormel-1 sarja uue tiimi esimene testisõit algas suure ehmatusega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sarja uustulnuk Haas toob tänavu rajale Ferrari mootoriga mudeli Haas VF-16.
Vormel-1 sarja uustulnuk Haas toob tänavu rajale Ferrari mootoriga mudeli Haas VF-16. Foto: SCANPIX

Tänavusel hooajal ainsa uue võistkonnana vormel-1 sarjas osaleva Haasi tiimi sõitja Romain Grosjean sai tänase Barcelona testipäeva ennelõunasel sessioonil läbida vaid 13 ringi, kui pidi auto boksi tooma, sest vormelil purunes peasirge lõpus esitiib.

Prantslasel õnnestus auto siiski rajal hoida ja boksi tuua, kuid enne lõunapausi auto tagasi rajale ei jõudnudki. Grosjean pääses hommikul rajale konkurentidest hiljem, sest võistkond paigaldas autole öösel saabunud uusi osi. Tema sõnul uurib võistkond igaks juhuks tiiva purunemise tagamaid põhjalikult, kuid samas ei teinud ta asjast suurt numbrit, viidates sellele, et näiteks 2014. aastal purunes samamoodi hooajaeelsel testil Jerezis Lewis Hamiltoni auto tiib.

«Näib, et tiimil on selles osas selgus käes, mis probleemi põhjustas. Samas peame kindlad olema, et seda uuesti ei juhtuks. Loodetavasti pääseme pärastlõunal uuesti rajale ja saame veel testikilomeetreid koguda,» vahendab Autosport Grosjeani sõnu. «Seni on kõik olnud simulaatorite pakutud andmetega kooskõlas. Muidugi tekib meil veel probleeme, aga oleme auto ettevalmistamisega pikka aega tegelenud, seega loodetavasti ootab meid ees hea aasta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles