Vormel-1 sarja säravate kulisside taga käärib

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sarja valitseja Bernie Ecclestone (paremal) on juba aastakümnneid see mees, kes paneb vajadusel maailma tippvõidusõitjad kas või läbi rõnga hüppama. Probleemides olevat süüdi kõik teised.
Vormel-1 sarja valitseja Bernie Ecclestone (paremal) on juba aastakümnneid see mees, kes paneb vajadusel maailma tippvõidusõitjad kas või läbi rõnga hüppama. Probleemides olevat süüdi kõik teised. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja hooaja avastart jõuab aina lähemale – eile algas Barcelona ringrajal esimene hooajaeelne ühistest. Sarja juht Bernie Ecclestone tunnistas samas, et praegu ollakse viimaste aastate halvimas seisus. «Enamik osalejaid mõtleb ainult lühiajalise kasu peale. Selliste inimeste jaoks tähendab pikaajaline strateegia kahte-kolme järgmist etappi. Mina ei kulutaks raha sellele, et oma perekonda sõite vaatama viia, kindlasti mitte,» kritiseeris Ecclestone osalejaid.

Ecclestone’i eestvedamisel on hooaeg aina pikenenud ning kui veel sajandivahetuse paiku sõideti aastas 16–17 etappi, siis tänavu on kavas rekordiline 21-etapiline hooaeg. Võrreldes mullusega lisanduvad osavõistlused Saksamaal ja vormel-1 jaoks täiesti uues paigas, Bakuu tänavarajal. Kuid kas tiimid peavad sellisele mahvile üldse vastu ja kas sarja vähikäigus on tõesti süüdi osalejad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles