Eelmisel aastal surnud vormel-1 sõitja naaseb võidusõidurajale

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestus Jules Bianchi auks.
Mälestus Jules Bianchi auks. Foto: SCANPIX

Õnnetuse tagajärel surnud vormel-1 sarja sõitja Jules Bianchi naaseb piltlikult öeldes võidusõidurajale, sest tema isa Philippe on otsustanud välja anda oma pojale pühendatud kartauto.

F1 sarja uudiseid vahendav portaal f1today.net kirjutas täna, et eelmisel suvel meie hulgast lahkunud Bianchi isa on otsustanud poja mälestust elus hoida kartauto väljaandmisega. «See on ilusa loo algus,» rääkis Philippe Bianchi. «Me väga tahame, et Jules oleks taas võidusõidurajal,» andis hukkunud F1 sõitja isa mõista, et sümboolses mõttes naaseb Bianchi seeläbi rajale.

F1today.net andmetel on Bianchi kartauto valget ja punast värvi ning seda hakkab kaunistama noormehe avarii järel kasutusele võetud toetus #JB17. Esimest korda peaks Bianchi kartauto võistlusrajale minema juba sel nädalavahetusel Itaalias.

Bianchi tegi raske õnnetuse 2014. aasta oktoobris, kui kaotas Jaapanis, Suzuka ringrajal raskete ilmastikuolude tõttu oma masina üle kontrolli ning sõitis otsa raja ääres konkurendi masinat ära vedanud rajatraktorile. Marussia sõitja viidi kiiresti haiglasse, kuid tal diagnoositi tõsine ajutrauma ning mullu juulis teatas perekond Bianchi surmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles