Vene hokitäht Kovaltšuk visati keset tähtsaid mänge napsitamise tõttu meeskonnast välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk tänavu veebruari alguses Venemaa talveklassiku ajal.
Ilja Kovaltšuk tänavu veebruari alguses Venemaa talveklassiku ajal. Foto: SCANPIX

Venemaa hokiüldsust raputas Peterburi SKA klubi otsus visata meeskonna koosseisust välja kogu liiga üks suuremaid tähti Ilja Kovaltšuk. Seejuures tehti seda keset käimasolevat play-off-seeriat Jaroslavli Lokomotiviga.

SKA kodulehel avaldati vaid napp teade: «Treenerid on otsustanud Kovaltšuki meeskonna juurest eemaldada. Ta treenib teistest eraldi.»

Venemaa uudisteportaal Sovsport kirjutas, et otsuse taga on SKA asepresident Roman Rotenberg isiklikult, kuid viimane lükkas sellised väited ümber. «See on möga. Keegi kirjutas lihtsalt mingit jama, aga see pole tõsi,» sõnas Rotenberg. Kanali Life News väitel sai Kovaltšukile saatuslikuks hoopis režiimirikkumine. «Tegu on peatreeneri Sergei Zubovi otsusega. Klubile ei ole vaja, et nende kaptenit pildistatakse baaris napsitamas,» viitas Life Newsi allikas järsu otsuse võimalikele põhjustele.

Venemaa spordiväljaande Sovetski Sport ajakirjanikud tabasid Kovaltšuki eile hilisõhtul Jaroslavli raudteejaamas, kus mees kõndis Peterburi rongile. Erilist jutusoovi mehel siiski polnud ja oma küsimustele reporter vastuseid ei saanud. Väärib märkimsit, et Jaroslavli ja Peterburi vahemaa on umbes 800 kilomeetrit, seega on Kovaltšukile mõtete kogumiseks aega küllaga.

SKA kaotas play-off-seeria avakohtumise Jaroslavlile lisaajal 2:3, täna peetakse teine mäng. Abitreener Maksim Sokolov lausus Sovsportile antud usutluses, et Kovaltšuk on hetkel meeskonnast kõrvaldatud vaid teiseks mänguks ning tema edasine saatus otsustatakse enne kolmandat kohtumist, kui SKA on kodulinna Peterburi naasnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles