WADA boss: dopingutestide puudumine X-mängudel on kahetsusväärne

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X-mängude jaoks Oslosse ehitatud hiiglaslik hüppemägi.
X-mängude jaoks Oslosse ehitatud hiiglaslik hüppemägi. Foto: X Games Oslo / Facebook

Paar päeva tagasi alanud dopingutestide poleemika homme algavate Oslo X-mängude eel sai eile õhtul jätku rahvusvahelise antidopinguagentuuri peadirektori David Howmani sõnavõtuga, kus ta kritiseeris mänge korraldavat telekanalit ESPNi. Kanali sõnul pole nemad dopinguküttidele mingeid piiranguid seadnud.

«Asjaolu, et ESPN ei tee X-mängudel dopinguteste, on üllatav ja kahetsusväärne. Ajal, mil puhas sport on hapras seisus, saadab see sportlastele vale sõnumi,» rääkis Howman uudisteagentuuri AP vahendusel.

ESPN saatis seepeale välja ka omapoolse selgituse. «Oleme pidevalt rõhutanud, et X-mängud on iseseisev võistlus, millel on oma reeglid ja sportlastele antavad juhised. Nagu ka varasemate X-mängude puhul, oleme rõõmsalt valmis andma erinevatele ametkondadele akrediteeringu ja võimaluse tööd teha, et nad saaksid läbi viia tavapäraseid võistlusväliseid testimisi.»

Eelmise nädala lõpus teatas Norra suusaliit, et nad ei tee ekstreemspordiürituse korraldajatega koostööd, kuna võistluse ajal ei saa teha dopinguteste. Koos ESPNiga korraldab Oslo X-mänge ka Norra suurim eratelekanal TV2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles