Katjuša astus dopingu vastu võitlevast organisatsioonist välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katjuša esisprinter Alexander Kristoff.
Katjuša esisprinter Alexander Kristoff. Foto: ERIC FEFERBERG/AFP

Rein Taaramäe kodumeeskond Katjuša otsustas välja astuda dopingu vastu võitlevast organisatsioonist MPCC, viidates sellele, et ühingu reeglid olid suures osas vastuolus Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) antidopingu määrustega.

Katjuša pole seda ise kinnitanud, kuid suure tõenäosusega oli põhjuseks asjaolu, et kaks Venemaa tiimi ratturit oli andnud viimase 12 kuu jooksul positiivse dopinguproovi. Luca Paolini eemaldati mulluselt Tour de France'ilt positiivse kokaiiniproovi tõttu ja Eduard Vorganov jäi jaanuaris vahele meldoniumi kasutamisega, kirjutas Spordipartner.ee.

Varem oli MPCC-st välja astunud Austraalia klubi Orica-GreenEdge ja belglaste LottoNL-Jumbo. Ühingust visati aga mullu sügisel reeglite eiramise pärast välja Tanel Kangertile palka maksev Astana, kes lubas hoolimata madalast kortisoolitasemest mulluse Touri starti Lars Boomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles