Eveli Saue soovitab: keda jälgida Oslo MMil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade.
Martin Fourcade. Foto: SCANPIX

Aastaid Eesti laskesuusatamise esinumbriks olnud Eveli Saue tutvustab, keda tasuks 3. – 13. märtsini Oslos toimuval MMil tähelepanelikult jälgida.

Mehed 

Martin Fourcade (Prantsusmaa) - MK-sarja valitseja, kes sõidab kiiresti ja laseb täpselt. Kui tema hoos on, siis talle vastu saada on keeruline. Teiselt poolt on küsimus, kas ta suudab oma vormi hoida terve pika hooaja vältel ja on ka MM-il sama hoos kui maailmakarika etappidel?

Norra koondis - Alates Ole Einar Björndaleni kogemustest kuni Johannes Bø noorusliku entusiasmini, teised seal vahepeal. Kindlasti on oma osa mängida ka koduseinte ja kuninga toetusel.

Jakov Fak (Sloveenia) - Sellel hooajal olnud kahvatu, aga muidu teada-tuntud tiitlivõistluste mees. Huvitav, kas leiab oma vormi?

Simon Schempp ja Erik Lesser (Saksamaa) - Kaks sakslaste suurlootust. Schempp on hea läbi hooaja, Lesseri on hakanud nüüd, hooaja lõpul, tõusma.

Anton Šipulin (Venemaa) - Stabiilne venelane, kellel aga tiitlivõistlustelt individuaalne kuld veel puudu. Kahtlemata läheb ta MM-il just selle kõige säravama medali järgi. 

Mustad hobused. Lätlane Andrejs Rastargujevs, austerlased eesotsas kiirlaskja Simon Ederiga ja ülihea suusakiirusega kui mitte nii täpse laskja Julian Eberhardiga. Samuti on tšehhid varasemalt tiitlivõistlustelt nii mõnegi medaliga koju läinud ja prantslaste lootused ei piirdu sugugi vaid Martin Fourcade’iga.

Naised

Gabriela Soukalova (Tšehhi) - MK-sarja kollast liidrisärki igaühele ei jagata. Täpne laskja ja kui vaja, siis näitab ka head suusakiirust. 

Dorothea Wierer (Itaalia) - Ei saa öelda, et selle hooaja üllataja, kuid juba varasemale täpsele laskmisele on sel hooajal märgatavalt paranenud ka sõidukiirus. 

Kaisa Mäkäräinen (Soome) - Kui laskmise paika saab, siis suusaradadel võib temalt kõike oodata. Soomlaste suurlootus.

Tiril Ekhoff (Norra) - Norralannade esinumber, kes ei ole sellel hooajal ennast veel leidnud. Samas võivad koduseinad ja kuninga toetus siin aidata.

Marie Dorin Habert (Prantsusmaa) - Kontiolahti MMi valitsejanna tahab kindlasti eelmist aastat korrata, kuid laskmine kipub sellel aastal alt vedama. Ootame huviga, mida ta MM-il korda saadab.

Saksa koondis eesotsas Franziska Hildebrandi ning Laura Dahlmeieriga, kuid see noor koondis on ennast juba tõestanud mitme teatesõidu võiduga. Heal päeval võitlevad kõik kulla eest.

Mustad hobused. Ukrainlannad eesotsas Olena Pidrušinaga, venelannaddest Olga Podtšufarova ning eelmise aasta MMil väga head minekut näidanud poolakad, kes näitasid ennast heast küljest ka veebruari MK-etappidel. Ning lähemale lõuna poole vaadates saab näha, mida suudab Canmore’is MK-etapil viiendaks tõusnud lätlanna Baiba Bendika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles