Räikkönen tõstis tänu rehvidele Ferrari taas ajatabeli tippu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari sõitja Kimi Räikkönen Barcelona testi viimasel päeval.
Ferrari sõitja Kimi Räikkönen Barcelona testi viimasel päeval. Foto: SCANPIX

Barcelona ringrajal lõpeb tänasega vormel-1 sarja esimene hooajaeelne test ning ehkki ringiaegadele ei tasu meeskondade katsetustest tulenevalt ülemäär suurt tähelepanu pöörata, on seni parimaid tulemusi demonstreerinud Ferrari. Sama jätkus täna ennelõunal, kui parima aja sõitis välja Kimi Räikkönen.

Soomlane katsetas ainsa mehena Pirelli poolt toodetud uudseid ülipehmeid rehve ja sai tänu neile parimal ringil ajaks 1.23,477. Teise aja sõitis välja Kevin Magnussen Renault'l, kuid taanlane jäi Räikkönenile alla peaaegu kahe sekundiga. Kolmas oli Max Verstappen Toro Rossol, järgnesid Daniil Kvjat Red Bullil ja Felipe Nasr Sauberil.

Kuuendat aega näitas valitsev maailmameister Lewis Hamilton, kelle Mercedesele oli esmakordselt külge keeratud uus ninaosa. Britt läbis koguni 99 ringi ning annab pärastlõunal auto üle Nico Rosbergile. Talle järgnesid Alfonso Celis Jr (Force India), Felipe Massa (Wiliams), vormel-1 sarja debütant Ryo Haryanto (Manor) ning Esteban Gutierrez (Haas). Fernando Alonso käis oma McLareniga rajal vaid kolme ringi jagu ning aega kirja ei saanudki.

Foto: David Davies/PA Wire/Press Association Images
Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images
Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles