Eesti poksija olümpiaunistus sai ränga hoobi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Karlson (punases võistlusvormis).
Rain Karlson (punases võistlusvormis). Foto: Eesti Poksiliit

Eesti eelmiste aastate parima poksija, raskekaallase Rain Karlsoni unistus jõuda suvel toimuvatele Rio olümpiamängudele sai tugeva tagasilöögi.

Nimelt oli Karlson sunnitud veebruaris minema käeoperatsioonile, mistõttu on vähetõenäoline, et 24-aastane üliõpilaste maailmameister end juunis toimuvaks viimaseks olümpiakvalifikatsiooniks vormi jõuab ajada.

Karlson sai esmakordselt vasakule labakäele viga 2015. aasta juulis, valmistudes Euroopa meistrivõistlusteks. «Käisin kohe dr Armin Heimani vastuvõtul ning sain käele süsti ja vigastus paranes piisavalt, et sain jätkata treeningutega,» meenutas Karlson. «Sõjaväelaste maailmamängudel, mis toimusid oktoobris Lõuna-Koreas, lõin esimeses matšis Mongoolia poksija vastu enda käe uuesti ära, kuid see andis tunda alles pärast kohtumist. Teises matšis Tuneesia poksijaga olin sunnitud võistlema kaks raundi läbi valu.»

Võistluste järel külastas Karlson dr Mihkel Mardnat, kes andis valida, kas minna operatsioonile või üritada veel plasmasüstidega. «Otsustasime ühiselt treeneritega, et proovime veelkord plasmasüsti ning ei anna järgnevad 2,5 kuud käele intensiivset koormust. Käsi läks oluliselt paremaks ja tundus, et kõik on korras, kuni esimese sparringuni, kus ma oma käe uuesti ära lõin ja peale seda tegime doktoritega ühise otsuse, et tuleb operatsioon ära teha,» selgitas 2012., 2013. ja 2014. aastal Eesti parimaks poksijaks valitud Karlson.

Eesti poksijatel on võimalus tagada pääs Rio olümpiale kolmel allesjäänud kvalifikatsiooniturniiril. Esimene toimub juba aprillis, viimane juunis. «Täna on veel vara anda Rio kohta lõplik otsus. Võimalik on variant võtta osa viimasest kvalifikatsioonivõistlusest Bakuus. Käsi paraneb hästi ja emotsionaalselt olen säilitanud külma närvi, keskendun paranemisele ning igapäevaselt teen edasi treeninguid, mis antud hetkel võimalikud.»

Vigastuse tõttu jääb 5-kordne täiskasvanute Eesti meister üle pika aja eemale ka täna algavatelt ja pühapäeval show-programmiga täidetud Eesti meistrivõistluste finaalürituselt.

«Olen vennale toeks nii Eesti meistrivõistlustel kui Rio olümpia kvalifikatsioonivõistluste ettevalmistamisel. Olen igati positiivne, sest poks on mulle väga oluline!”

Eesti meistrivõistlused algavad veerandfinaalidega täna kell 17 TTÜ spordihoones. Homme kell 12 jätkatakse poolfinaalidega ning pühapäeval kell 17 algavad meeste finaalid, kus teiste seas lööb kaasa Raini vanem vend Ainar Karlson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles