Postimees X-mängudel: Sildaru hirmutav, kuid vajalik kogemus Oslos

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Big Airi hüpete võistluspaik Oslos.
Big Airi hüpete võistluspaik Oslos. Foto: Phil Ellsworth/ESPN Images

Oslo kesklinnas tellingutele püstitatud 70 m kõrgune Big Airi hüpemägi tähendas Aspenis X-mängudel pargisõidus võidutsenud Kelly Sildarule taas uudset kogemust. Kunagi varem ei olnud ta sellisest tornist ühtegi hüpet sooritanud.

«Esimene kord oli ikka hirmus alla sõita. Võrreldes varasemate kogemustega oli see hoopis teistmoodi. Kunagi varem ei olnudki ma tellingute peale tehtud Big Airi tornist hüpanud,» rääkis Kelly Sildaru. «Torn ikka päris korralikult väriseb. Esimene kord isegi natuke kartsin.»

Sildarud tulidki Oslosse eelkõige selleks, et niisuguse kitsa ja kõrge võistlustrassiga lähemalt tutvust teha ning tulevikus sellistel võistlustel konkurentsivõimeline olla.

«Pole mingit küsimustki, kas sai tehtud õige otsus, kui Oslosse tulime,» viitas Tõnis Sildaru tütre varuvõistleja staatusele. «Selliseid kogemusi on vaja. Jutud käivad, et Oslos peetakse ka tulevikus X-mänge.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles