Kas snuukri MMil pole kunagi olnud nii selget favoriiti kui tänavu?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan pärast karjääri kuuendat Masters-turniiri võitu
Ronnie O'Sullivan pärast karjääri kuuendat Masters-turniiri võitu Foto: SCANPIX

Kuuekordne snuukri MMi finalist Jimmy White avaldas arvamust, et tänavune MM-turniir erineb kõigist eelnevatest, kuna mitte kunagi pole võistlusel olnud nii selget favoriiti. White soovitab panused panna viiekordse maailmameistri Ronnie O’Sullivani peale.

«Ta võttis vahepeal küll aja maha, kuid jätkas pidevalt treeningutega ja hoidis kätt soojas näidisturniiridel. Ta on maailma parim mängija, parim, keda snuukrimaailm kunagi näinud on,» kiitis ta O’Sullivani. «Ma arvan, et kunagi varem pole MMil olnud nii selget favoriiti kui O’Sullivan tänavu. Ka Steve Davist ei saanud kunagi nii kindlalt võitjaks pidada.»

Viiekordne maailmameister O’Sullivan näitas tippvormi Mastersi ja Welsh Openi turniiridel, mis mõlemad lõppesid tema võiduga. Nüüd lubas ta kuni MMini puhata, et vaim taas värskeks saada.

Kuuenda MM-tiitliga tõuseks O’Sullivan Steve Davise ja Ray Reardsoni kõrvale. Enim tiitleid on 20. sajandi esimesel poolel mängu domineerinud Joe Davisel, kes krooniti maailmameistriks koguni 15 korda.

Tänavune snuukri maailmameister selgub Sheffieldis 2. mail, kui kavas on finaal. Turniir algab juba 16. aprillil.

Enim MM-tiitleid:

15 Joe Davis

8 Fred Davis ja John Pulman 

7 Stephen Hendry 

6 Ray Reardon ja Steve Davis 

5 Ronnie O’Sullivan 

4 John Higgins 

2 Walter Donaldson, Alex Higgins ja Mark Williams

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles