Balta: olen parem kui kunagi varem

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustiku sisemeistrivõistluste avapäev pakkus häid emotsioone. Ksenija Balta jooksis välja Eesti rekordi ja Anna Iljuštšenko naasis tippsporti
Kergejõustiku sisemeistrivõistluste avapäev pakkus häid emotsioone. Ksenija Balta jooksis välja Eesti rekordi ja Anna Iljuštšenko naasis tippsporti Foto: Tairo Lutter

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud kergejõustiku Eesti meistrivõistluste suurim staar oli Ksenija Balta. Kolme nädala pärast Portlandis toimuvaks sise-MMiks valmistuv kaugushüppaja jättis oma meelisala tiitli teiste jagada, kuid võitis 60 m jooksu Eesti rekordit tähistava 7,29ga. Tulemus on seda hämmastavam, et treener Andrei Nazarovi sõnul pole Balta suvest saadik pakkudelt startimist harjutanud. 

Pärast vigastusest tingitud pikka pausi mullu suvel kaugushüppesektorisse naasnud Balta on sisehooajal sisse saanud vägeva hoo. Veebruari hakul täitis ta Tartus Rio de Janeiro olümpiamängude normi 6.70, kümmekond päeva hiljem hüppas ta aga Stockholmis 6.76 ja kindlustas sellega pileti sise-MMile. Balta on ainus Eesti kergejõustiklane, kes MMi normi ületanud. Wild card’i abil saab MMile ka jooksja Marek Niit.  

Ksenija Balta, sinu tänavused tulemused võivad kõrvalseisja jaoks näida isegi üllatavalt vägevad. Kas Rio olümpiale mõteldes oligi plaanis juba talvel olla nii heas hoos?

Ma pole nii kaua tipptasemel võistelnud ning seepärast on sisehooaeg hea proovikivi ja võimalus ajada end heasse vormi. Selleks, et olümpial teha tulemust, tuleb enne võtta väiksemaid eesmärke, et lõpuks olümpiale jõudes ei tekiks mõtet, et ohoo, kus ma olen…

Suuri eesmärke me sisehooajaks ei seadnud. Olümpianormi soovisin siiski täita – mida varem seda parem.

Kas sa tunned end juba praegu füüsiliselt sama heas vormis, kui oma seni parimatel aastatel?

Füüsiline valmisolek on parem kui kunagi varem. Tehniline pool vajab veel harjutamist – olen heale hüppele väga lähedal, kuid lõpuni pole ma veel suutnud asja ära teinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles