Alar Varrak: otsustavaks said teisel poolajal mööda läinud kaugvisked

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak Foto: Tairo Lutter

Korvpalli VTB Ühisliigas tegi Kalev/Cramo teist aastat järjest südi partii Nižni Novgorodi meeskonna vastu. Kui eelmine hooaeg suudeti 110:76 võit võtta, siis täna saadi Audentese spordihoones 77:91 kaotus. 

«Polnud meie poolt kõige parem esitus. Avapoolajal kukkusid ka meil kaugvisked sisse, kuid teisel poolajal enam mitte. Meie mäng on lihtsalt selline, et kui kaugvisked ei lähe, siis on raske,» rääkis kalevlaste peatreener Alar Varrak pärast mängu.  

Kalev võitis avapoolaja ühe punktiga ja veel kolmanda veerandi keskel oli kodumeeskonna edu kuus punkti. Seejärel õnnestus venelastel mäng enda kasuks pöörata. Kalevlastel ei kukkunud enam sisse ka lihtsamad visked ning tugevam meeskond võttis lõpuks oma.

«Mäng oli tegelikult algusest lõpuni üsna sarnane, mingit murrangut ei tulnud. Otsustavaks saigi see, et meie enam kaugelt ei tabanud,» jätkas Varrak.

Kas lõpuks pani Nižni Novgorod maksma oma parema füüsilise vormi? «Ei, nii ei saa öelda, nad ei ole meist füüsiliselt paremad. Meie mängijatel lihtsalt tuleb ebastabiilsus vahel sisse, seetõttu nad mängivadki siin, mitte kuskil kõrgemal tasemel,» arutles peatreener.

Lisaks rünnakule jä Kalev alla ka kaitses. «Kummaski faasis polnud meie poolt väga hea esitus. Kaotasime lauavõitluse 17ga ja ei visanud lõpus enam vabadelt kohtadelt sisse. Nižni Novgorod on tänavu heas hoos olnud ja nad tulid siia hea rütmi pealt. Ka meie näitasime eelmisel hooajal, et hea hoo pealt võime pea kõiki võita, ka sellest samast Nižnist saime ju kodus jagu. Neil on tänavu tugev meeskond ja Eurocup’i sarjas on nad üks hooaja suuremaid üllatajaid.»

Kalevi resultatiivseim oli täna Shawn King, kes viskas 28 punkti, võttis maha üheksa lauapalli ja jagas neli resultatiivset söötu. Morris Curry lisas 10 punkti. Parimaks eestlaseks kerkis üheksa punkti visanud Erik Keedus. Nižni Novgorodi kasuks tõid Rašid Mahalabasic ja Victor Rudd 18 punkti.

Kalev hoiab kuue võidu ja 15 kaotusega eelviimast ehk 15. kohta, Nižni Novgorod on 12 võidu ja üheksa kaotusega kaheksas.

Samad meeskonnad lähevad taas vastamisi juba 6. märtsil Nižni Novgorodis. Enne peab Kalev koduse meistrisarja mängu TTÜ vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles