Võidukas Barcelona jõudis Reali rekordiga ühele pulgale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona mängijad tähistavad Sevillale löödud väravat.
Barcelona mängijad tähistavad Sevillale löödud väravat. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Hispaania kõrgliiga liider FC Barcelona jõudis eileõhtuse 2:1 võiduga Sevilla üle järele Madridi Reali nimel olevale rekordile. 

Liigatabelis kuuendal kohal asuv Sevilla on viimane meeskond, kes  suutnud Barcelonat võita, kui mullu oktoobris saadi neist kodus 2:1 jagu. Eileõhtuses kohtumises asuti võõrsil samuti juhtima, kui skoori avas Vitolo, ent peagi vastas ilusa karistuslöögiga Lionel Messi ning teise poolaja alguses andis argentiinlane söödu Gerard Piquele, kes lõi võiduvärava.

Barcelona 2:1 võit tähendas seda, et valitsev Hispaania meister ja mullune Meistrite liiga võitja on nüüd kõigis sarjades kaotuseta püsinud 34 järjestikust mängu. Hispaania klubidest on varem sama suutnud vaid Madridi Real, kes oli hooajal 1988-89 samuti 34 järjestikuses mängus löömatu. Seejuures on Barcelona 34 mängust viiki mänginud vaid kuus. Messi jaoks oli löödud värav hooaja 30. ja selle verstapostini jõudis ta juba kaheksandat hooaega järjest.

Barcelona edu liigatabeli tipus on nüüd Madridi Atletico ees kaheksapunktiline. Nädalavahetusel Atleticole kodus 0:1 kaotanud Real jääb liidrist maha juba 12 ja Atleticost nelja punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles