Solbergi saavutust korrata üritav Loeb liitub rallikrossi MM-sarjaga (3)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb liitub rallikrossi MM-sarjaga.
Sebastien Loeb liitub rallikrossi MM-sarjaga. Foto: Red Bull Content Pool

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb andis ametlikult teada, et ühineb rallikrossi MM-sarjaga ja sõidab seal kaasa täishooaja. See annab talle võimaluse pista rinda vana konkurendi Petter Solbergiga, kes on kahel viimasel aastal maailmameistriks tulnud, kerkides nii ühtlasi ainsaks sõitjaks, kelle auhinnakapis on MM-tiitel nii autorallist kui ka rallikrossist.

Loeb sõidab Peugeot-Hanseni tiimis kaasa kõik 12 etappi. Tema meeskonnakaaslane on rootslane Timmy Hansen ning mõlema mehe sõiduvahendiks on Peugeot 208 WRX Supercar. Prantslase siirdumine MM-sarja ei tule üllatusena, sest ta on rallikrossis varemgi korduvalt võistelnud, võites näiteks 2012. aasta X-mängudel sel alal kuldmedali.

Kahel viimasel hooajal võistles Loeb turismiautode MM-sarjas ja sai mõlemal puhul aasta kokkuvõttes kolmanda koha, kuid Citroёni kärpekava jättis ta selleks hooajaks tehasetiimis töökohata. 2005. ja 2006. aastal kihutas prantslane legendaarsel Le Mansi sportautode 24 tunni sõidul, saades 2006. aastal koos Eric Helary ja Franck Montagnyga teise koha. Tänavu debüteeris ta aga Dakari maratonrallil, juhtides võistlust pikalt, ent lõpetades viimaks 9. kohaga.

Rallikrossi MM-sarja avaetapp peetakse 15.-17. aprillil Portugalis Montalegres.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles