Talve uhkeim suusapidu peetakse nädalavahetusel Haanja maratonil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusamaraton.
Suusamaraton. Foto: SCANPIX

Estoloppeti pikamaasuusatajate sari jätkub 5. märtsil peetava 42. Haanja maratoniga.  Klassikatehnika sõprade rõõmuks on rajameister ette valmistanud heas korras 42 km pikkuse trassi, mis kulgeb maalilisel Haanja kuppelmaastikul. 

Suusapeo ettevalmistustööd on täies hoos ning korraldaja Aare Eiche on rahul nii rajaolude kui ilmaprognoosiga. «Rajapõhi on väga tugev ja korralik, kogu trassi ulatuses ootab suusatajaid kaks klassikajälge. Ma olen rõõmus, et saame lõpuks ometi taaskord ühe korraliku suusatalve üle head meelt tunda ning ootame kõiki meie peost osa saama. Võistluspäevaks lubab hetkel päikeselist ilma ja paari miinuskraadi, mis on ideaalne,» kutsus Eiche osalejaid end Estoloppeti veebilehel üles andma. «Kuni 2. märtsi hilisõhtuni saab end kirja panna soodsama hinnaga,» soovitas korraldaja kiirelt tegutseda.

Haanja maratoni suurepärase õnnestumise eest seisab hea ligi 100 inimest. «Kulinaarsetest hõrgutistest saavad sportlased nautida kohalike salajaste retseptide järgi valminud suppi, mille kõrvale pakume leiba, mille sarnast ainult siit leiab. Toitlustuspunktides on legendaarne hapukurk, mida soovitan samuti kõigil vähemalt korra elus mekkida,» valmistavad võrukesed Eiche sõnul toitu alati suure hoole ja armastusega, et külalistele langeks osaks parim võimalik vastuvõtt. 

Suusataja Vahur Teppan soovitab kahtlejatel Haanjasse sõit ilmtingimata ette võtta. «Kahtlemata on tegu ühe kõige keerulisema reljeefiga maratoniga, kus on väga palju raskeid tõuse ning tehniliselt keerulisi laskumisi. Enne lõppu on veel Mõrtsukatõus, mis kontrollib üle sinu viimased jõuvarud. Ei ole väga palju neid suusatajaid, kes sealt umbes 80 m pikkusest tõusust maratoni lõpus paaristõugetega üles lähevad,» kinnitas Teppan ja lisas, et ilusama maastikuga maratoni annab tikutulega taga otsida. «Algajatel soovitan seda võtta kui head väljakutset. Kui päike paistab ning kohalike vastuvõtt on tavapäraselt soe, siis saadav elamus on retke igati väärt!»

Ajakava: 

  • 11.00 - 42 km start
  • 11.15 - Saare lastesõidud - Mini Estoloppet 
  • 11.45 - 22 km start
  • 14.30 - Autasustamised
  • Finiš suletakse 17.00
Foto: Estoloppet
Haanja maratonirada veebruarikuu viimase päeva hommikul. FOTO:
Haanja maratonirada veebruarikuu viimase päeva hommikul. FOTO: Foto: Estoloppet

Etapid Estoloppet 2016 sarjas:

  • 23.01.2016, 32. Viru Maraton
  • 21.02.2016, 18. Tamsalu-Neeruti Maraton
  • 21.02.2016, 44. Tartu Maraton - jäi ära
  • 28.02.2016, 18. Tallinna Suusamaraton
  • 05.03.2016, 42. Haanja Maraton
  • 12.03.2016, 18. Alutaguse Maraton
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles