Rootsi kergejõustiku suurim staar põrus dopingukontrollis

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abeba Aregawi.
Abeba Aregawi. Foto: SCANPIX

Rootsi kergejõustiku suurim staar Abeba Aregawi on andnud positiivse dopinguproovi. 25-aastane Etioopias sündinud Aregawi krooniti 2013. aastal Moskvas 1500 m jooksus maailmameistriks ning aasta aega hiljem Zürichi EMil võitis ta samal alal hõbemedali.

«Peame suurima kahetsusega teatama, et ta on andnud positiivse dopinguproovi,» sõnas Rootsi Kergejõustikuliidu peasekretär Stefan Olsson Expressenile. «Oleme igasuguse pettuse vastu ja dopingu suhtes valitseb meil nulltolerants ja dopingu tarvitamine on täiesti vastuvõetamatu.»

Ajalehe Expressen teatel andis Aregawi positiivse dopinguproovi jaanuari alguses. Praeguseks on selge, et sportlase A-proov on osutunud positiivseks ja ta nõuab B-proovi avamist.

«Ma ei saa millestki aru. Üritame olukorras selgust saada,» teatas sportlase agent Jos Hermens. «See on väga kummaline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles