Eesti tennisemeeskond tahab Davis Cupi turniiril tõusta kõrgemasse liigasse

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Ekke Tiidemann, Kenneth Raisma, Mattias Siimar, Jürgen Zopp ja Vladimir Ivanov.
Kapten Ekke Tiidemann, Kenneth Raisma, Mattias Siimar, Jürgen Zopp ja Vladimir Ivanov. Foto: Igor Pissarev

Homme algab Tallinnas Tere tennisekeskuses Davise karikasarja Euroopa-Aafrika tsooni III liiga turniir. Täna loositi alagrupid ning Eesti meeskond kohtub kolmapäeval Liechtensteiniga, neljapäeval Kosovoga ja reedel Kreekaga.

Laupäeval on Davis Cupil kavas poolfinaalid, kus alagruppide võitjate hulgast selguvad kaks koondist, kes pääsevad II liigasse.

Eesti võistleb koosseisus Jürgen Zopp (ATP 177), Vladimir Ivanov (ATP 424), Kenneth Raisma (ATP 959) ja Mattias Siimar (ATP 1441), koondise kapten on Ekke Tiidemann.

Eesti on juba kolm aastat üritanud III liigast välja murda. «Noorte ja vanemate mängijate sünergia annab meile hea võimaluse järgmisteks aastateks,» tõdes koondise kaptenina debüüti tegev Ekke Tiidemann. «Eesti koondis on hetkel väga heas hoos ning mängitakse koduväljakul, seepärast on meie šansid tänavu päris head.»

«Keskendume matšidele päev-päevalt, eesmärgiks on jõuda laupäevasesse poolfinaali,» sõnas Eesti esireket Jürgen Zopp. «Loos viis meid esimesel päeval kokku Lichtensteiniga, keda oleme juba korra võitnud,» kommenteeris Zopp loosi. «Tõenäoliseks poolfinaali vastaseks tõmbas Riho (turniiri direktor Riho Kallus - toim.) õnnetu käsi meile kahest võimalikust tugevama. Aga kui saame kolme päevaga mängukindluse ja kogemusi paarismängus, siis on võimalik ka Moldovat võita.»

Kuigi vastasteks on tennisesõpradelegi tundmatud nimed, siis alahinnata ei saa kedagi. «Tean neist paljusid ja olen nendega ka väljakul kohtunud, nende seas on väga häid mängijaid,» ütles sarnaselt Zoppile 10 aastat Davis Cupi koondisesse kuuluv Vladimir Ivanov.

Meeskonna noored näevad koondises olemist eelkõige kogemuste saamisena. «Selleks ajaks, kui Jürgen ja Vova pillid kokku pakivad, peame meie valmis olema,» ütles Mattias Siimar. «Selle aasta eesmärgiks on jõuda teise liigasse, viie aasta pärast võiks mõelda juba esiliiga peale,» julges ennustada Kenneth Raisma.

A-alagrupis võistlevad kolm meeskonda, sest Aserbaidžaani koondis teatas loobumisest. Esimese paigutusega Moldova sai endale vastasteks Malta ja San Marino. Teise paigutusega Iirimaa vastasteks on Makedoonia, Armeenia ja Albaania. Küprose koondis, kelle esireketiks on Marcos Baghdatis, võistleb C-alagrupis Montenegro, Andorra ja Islandiga.

Mängud algavad iga päev kell 10, Eesti koondis alustab mängudega kell 16. Täpsema ajakava leiab tennis.ee leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles