Tõniste: ma ei ole spordiselts Kalevi majandusraskustega seotud

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Tõniste
Tõnu Tõniste Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Olümpiakomitee presidendiks pürgiv Hannes Võrno käis külas ETV hommikusaates «Terevisioon», kus väitis, et Tõnu Tõniste on seotud Kalevi spordiseltsi majandusraskustega. Samuti EOK presidendiks pürgiv Tõnu Tõniste enda sõnul ei ole tal spordiselts Kalevi majandusraskustega mingit seost.

«Ma ei ole kuidagi olnud seotud spordiselts Kalevi majandusraskustega. Vastupidi, mind kutsuti Kalevi juhatusse siis, kui spordiselts oli sügavas miinuses ja tuli välja rabeleda,» sõnas Tõniste. «Kui varasemalt oli Kalev peamiselt elanud ametiühingute maksudest, siis taasiseseisvunud Eestis kuivasid sissetulekud kokku ja spordibaasid tootsid aasta-aastalt suurt miinust, millele omakorda aitas kaasa majanduslangus. Kalevi juhatus võttis vastu otsuse müüa baasid ametlikele haldajatele – klubidele ja linnadele (näiteks Kalevi spordihall Tallinna linnale, Pärnu staadion Pärnu linnale).»

«Kalevi spordiseltsis oli ametis igati auväärne juhatus, mina olin üks ca tosinast juhatuse liikmest, teiste seas Jürgen Ligi, akadeemik Anto Raukas, Johannes Kert, Peeter Kreitzberg, Kalle Klandorf, Mati Palm ja teised,» sõnas Tõniste. «Koos leidsime lahendused, tänu millele sai baasid spordile alles jätta ja Kalevi võlgadest välja tuua. Otsisime Kalevi jätkusuutlikkuse tagamiseks ka muid lahendusi – näiteks Kalevi ujula lagunes, aga leidsime investori, tänu kellele õnnestus ujula spordiseltsi omandisse jätta ja korda teha ning täna on Kalev SPA Kalevi spordiseltsile stabiilne sissetulekuallikas. Lahkusin Kalevi juhatusest siis, kui spordiseltsis said asjad korda ning Kalev sai keskenduda oma põhitegevusele spordi arendamisel.»

«EOK on väärikas institutsioon ja ma loodan, et ka presidendivalimised püsivad samamoodi väärikad ning saame keskenduda sisuliste teemade arutamisele, mis on Eesti spordis tegelikult olulised,» lisas Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles