Alonso paljastus: F1 maailmas jäi toimumata sensatsiooniline tehing

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Fernando Alonso 2014. aastal.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Fernando Alonso 2014. aastal. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas McLareni meeskonnas sõitev Fernando Alonso tunnistas, et eelmise hooaja eel oli õhus võimalus, et ta vahetab kohad Mercedese eest sõitva Lewis Hamiltoniga.

Alates 2010. aastast Ferrari rooli keeranud Alonso oli 2014. aasta lõpuks tiimis rahulolematu ning pinged meeskonna sees olid suured. Kahekordse maailmameistriga seostati mitmeid meeskondi ning nüüdseks on Alonso paljastanud, et laual oli ka sensatsiooniline üleminek, kus talle pakuti kohta Mercedeses. See omakorda oleks tähendanud, et 2014. aastal Mercedesega maailmameistriks tulnud Hamilton oleks tehingu käigus liitunud Ferrariga.

«Seda prooviti. Jah, tõesti, selline pakkumine oli laual,» rääkis Alonso ühele Hispaania raadiojaamale. «Seal olid selle idee realiseerimiseks teatud tingimused ning Ferrari ei tahtnud neid sel hetkel täita. Olime samal ajal pidamas läbirääkimisi selleks, et uuendada minu lepingut 2019. aastani, aga kokkuvõttes ei suutnud Ferrari mind ära veenda ning ma läksin McLaren-Honda meeskonda. Ma ei oska öelda, kas Hamilton teadis sellest plaanist,» valgustas Alonso omapärase vahetusidee tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles