Indrek Koser: noortel meestel on aeg hakata väravaid lööma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Koser.
Indrek Koser. Foto: Margus Ansu

Jalgpalli Eesti meistriliigas mullu 9. koha saanud, kuid üleminekumängude abiga kõrgseltskonda püsimajäämise kindlustanud Tartu Tammeka peatreeneri Indrek Koseri sõnul on suurim rõõm see, et hooaja ettevalmistust õnnestus läbi viia uuendatud Annelinna kunstmurustaadionil, suurim küsimärk aga meeskonna noorus.

«Meeskonna kogenum pool on jäänud natuke väiksemaks, lahkunud on Martin Hurt, Siim Tenno ja Martin Naggel. Teisipidi loodaks, et vennad sünniaastaga 1995-96-97 oleksid sel tasemel, et saab nendele toetuda. Ei saa öelda, et võistkond oleks hõre, sest duublist on noori olemas, aga kogemusi ehk napib,» sõnas Koser.

Hurda loobumine tekitab küsimärke ka Tammeka ründeliini kohta, kuid Koser usub, et meeskonnas on mängijaid, kes suudavad kogenud ründajast jäänud kohta täita. «Mängijaid, kellel on potentsiaali lüüa viis pluss või isegi kümme pluss väravaid, on. Olgu, Rasmus Tauts ei ole eelnevatel hooaegadel päris seda teinud, aga näiteks Kevin Rääbiselt tuli mullu kuus väravat. Miks mitte ka Tristan Koskorilt, kes on edasi arenenud ning lõi kahes viimases kontrollmängus Santosele neli ja Tuleviku duublile kolm. Potentsiaal on olemas ja ei saa ju loota, et Martin Hurt mängib meil elu lõpuni – on aeg hakata teistel lööma! Ja kui vanameister Kristjan Tiirik suudab noori mõne väravaga toetada, on see ainult boonus,» leidis Koser.

«Aga võib-olla selles mõttes natuke jalaväristamist on, et keegi neist noortest pole olnud läbi hooaja kindel põhimees ja liidrirolli kandnud. Pigem on nad olnud vanemate mängumeeste varjus. Kuid eks näha ole, kuidas nad sellega hakkama saavad. Meie omalt poolt oleme selleks kõik tingimused igatahes loonud,» sõnas Koser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles