Viimase aja suurim dopinguskandaal sai kurva jätku (2)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping
Doping Foto: Sander Ilvest

Rootsi viimase aja edukaima kergejõustiklase Abeba Aregawi positiivse dopinguprooviga alguse saanud skandaal paisus eile suuremaks, kui sai teatavaks, et kuni üheksa Etioopia sportlast on samuti dopinguga vahele jäänud. Etioopia päritolu Aregawi patustas meldooniumiga ja sama ainega sattusid väidetavalt pahuksisse ka tema endised kaasmaalased.

Portaali insidethegames.biz andmetel on üheks vahelejääjaks 2015. aastal maineka Tokyo maratoni võitnud 28-aastane Endeshaw Negesse, kelle isiklik rekord on 2:04.52.

Etioopia antidopinguagentuuri peasekretär Solomon Meaza oli varem kinnitanud, et üheksast kahtluse all olevast sportlasest on viis edu saavutanud ka tipptasemel.

Südameravimina kasutatav meldoonium lisati rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) keelatud nimekirja alles 2016. aasta 1. jaanuarist. Lühikese aja jooksul on sellega vahele jäänud ka Ukraina laskesuusatajad Artjom Tiššenko ja Olga Abramova, lisaks Venemaa rattur Eduard Vorganov. Väidetavalt olid ainet Etioopiasse viinud just Ukraina arstid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles