Kelly Sildaru on järgmise aasta MMi ajaks 15-aastane, kuid võistlema ikka ei pääse (2)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis ja Kelly Sildaru elamas Aspeni X-mängudel kaasa pargisõidu ülipingelisele lõpplahendusele.
Tõnis ja Kelly Sildaru elamas Aspeni X-mängudel kaasa pargisõidu ülipingelisele lõpplahendusele. Foto: Peter Morning/ESPN Images

FREESTYLE-SUUSATAMINE. Järgmise aasta 6.–19. märtsini jagavad freestyle-suusatajad ja lumelaudurid Hispaanias Sierra Nevadas MM-medaleid. Selleks ajaks on tänavuse X-mängude pargisõidu kuldmedalistil Kelly Sildarul täitunud juba 15. eluaasta, kuid MM-starti eestlanna ikkagi ei pääse.

Kui reeglite järgi tohivad 15-aastased osaleda MK-sarjas ja tiitlivõistlustel, siis seal juures on veel siiski mõned agad. Juba varasemast on teada, et MK-sarjaga tohib eestlanna liituda hooaja 2017/18 algusest ehk 2017. aasta augustist Uus-Meremaal, kuigi 15-aastaseks saab ta juba järgmise aasta 17. veebruaril.

«Vastavalt vanusepiirangutele saavad freestyle-suusatamise aladel – küngaslaskumises, vigurhüpetes, rennisõidus ja pargisõidus – startida sportlased, kes on sündinud 2001. aastal või varem,» täpsustas FIS Postimehe palvel vanusereeglit 2017. aasta MMiks. Seega jääbki 2002. aasta veebruaris sündinud Sildaru maailmameistrivõistlustest kõrvale, kuigi on selleks hetkeks juba 15-aastane.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles