Jüri Ratas: spordivaim tuleb viia iga Eesti inimeseni (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna poliitik ja Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas teatas täna ametlikult, et kandideerib EOK presidendiks. Presidendirallil konkureerib ta Toomas Tõniste, Erki Noole, Urmas Sõõrumaa, Hannes Võrno ja Märt Sultsiga.

Postimees toob Jüri Ratase avalduse täies mahus lugejateni:

«Sport ja olümpialiikumine on Eesti inimeste jaoks alati üliolulist rolli täitnud. Oleme rahvana uhked oma sportlaste saavutuste üle ning elame neile kaasa ka kõige raskematel hetkedel. Eesti olümpiasangarid on sõltumata riigikorrast pakkunud inimestele eneseusku, innustust ning ühtekuuluvustunnet. Meie sportlased on andnud väärika panuse ka kogu maailma spordiajalukku.

Eesti spordi arendamine ja tervislike eluviiside edendamine on mulle alati südamelähedased ning olulised olnud. Seetõttu olen viimased kümme aastat andnud ses vallas oma panuse Eesti Korvpalliliidu juhatuse liikme ja presidendina. Tuginedes mitmete EOK alaliitude ning Eesti spordiinimeste toetusele olen nüüd andnud oma nõusoleku kandideerida Eesti Olümpiakomitee presidendiks. Tegemist on väga tõsise ja vastutusrikka väljakutsega, millele luban eduka valimistulemuse korral täielikult pühenduda. 

Eesti Olümpiakomitee missiooniks on arendada ja kaitsta spordi- ning olümpialiikumist kogu Eestis. Maailmatasemel konkureerimiseks vajame eelkõige tugevat alusvundamenti – arvukalt harrastussportlasi, pühendunud treenereid ja mitmekülgseid ning kättesaadavaid treeningvõimalusi kõikjal Eestis. Eesti Olümpiakomitee peab siinkohal olema igas mõttes Eesti spordi vedur. Üheaegselt tuleb keskenduda nii tippspordile kui ka harrastusspordile, mis eeldab omakorda rahva laiemat kaasamist. Spordivaim tuleb viia iga Eesti inimeseni.

Minu hinnangul tugineb Eesti Olümpiakomitee kolmele võrdväärselt olulisele sambale:

*Eesti spordi laiapõhjaline arendamine ja vedamine;

*sportlaste rahvusvaheline edu tiitlivõistlustel;

*kogu ühiskonna kaasamine ja kõnetamine.

Eesti Olümpiakomiteel tuleb kanda nii-öelda spordiministeeriumi rolli. See eeldab senisest suuremat vastutust ning ühtlasi ka laiemaid võimalusi Eesti spordielu kujundamiseks. Kindlasti peab lõppema pidev spordialade vastandamine rahastamise ja treeningvõimaluste osas. Eesti vajab tugeval tasemel treenereid, harrastajaid ja väärtuslikku eeskuju pakkuvaid tippsportlasi igal alal. Spordi jätkusuutlikuks ja strateegiliseks arendamiseks vajame kõiki osapooli kaasavat aktiivset eestvedajat ning EOK otsustusõiguse olulist suurendamist spordi rahastamisel.

Tegelen täna oma meeskonnaga programmi ettevalmistamisega ning soovin täpsema visiooni ja eesmärgid avalikustada lähiajal. Tänan kõiki alaliite ning spordiinimesi asjalike ettepanekute eest ning ootan jätkuvalt igakülgset tagasisidet. Eesti spordi sõlmprobleeme saame määratleda ning lahti harutada ainult ühiselt.

Parimate soovidega

Jüri Ratas»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles