Tõnis Erm võitis EMil hõbemedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteeruja Tõnis Erm
Orienteeruja Tõnis Erm Foto: Eesti Orienteerumisliit

Täna peeti Leedus Nidas rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel sprindisõidud.

Tõnis Erm kordas oma eilset saavutust ja sõitis teist päeva järjest välja hõbemedali ajaga 20.08, kaotades kulla võitnud Tobias Breitschadelile Austriast vaid 13 sekundiga ning edestades mitmekordset maailmameistrit Ruslan Gritsani Venemaalt 16 sekundiga.

Ermile oli see juba kolmas medal sel aastal – augusti lõpus toimunud MMilt on ette näidata sprindi pronksmedal ja eile toimunud EMi lühirajalt hõbemedal.

Võistlus peeti väga tehnilisel ja tiheda radadevõrgustikuga linnalähedasel maastikul ning rajameister «lõi raja raskusega jalaga näkku» kohe esimeste etappidega,» kommenteeris Erm. «Füüsiliselt tundsin end paremini kui eile lühirajal. Tegin ka ühe liigse kaare ning ühes kohas õnnestus kukkudagi, seega oli reaalne võimalus sõita kiiremini.»

«Siiski võitsin hõbemedali, mitte ei kaotanud kulda,» lisas ta. «Homse pika raja jätan vahele, kuna üldfüüsiline vorm pole siiski kiita ja eelistan keskenduda laupäevasele teatevõistlusele.»

Teised eestalsed jätkasid madalama profiili hoidmist, meestest jagas Lauri Malsroos kaotusega võitjale 2.05 14. kohta ning Margus Hallik platseerus teise kümne lõppu 19ndaks, kaotusega võitjale juba 2.38.

Meesjuunioride arvestuses sõitis Marek Karm välja 19. koha ja noormeeste arvestuses oli Taaniel Tooming 13. kohal.

Homme peetakse pika raja võistlus, kus stardivad kõik peale Tõnis Ermi ning laupäeval ootame korralikku esitust meeste teatevõistkonnalt järjestuses Lauri Malsroos, Margus Hallik ja Tõnis Erm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles