Kergejõustiku järelkasvutiimi pääsesid teiste seas Šadeiko, Õiglane ja Noot

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utilitase järelkasvutiim 2016.
Utilitase järelkasvutiim 2016. Foto: Erlend Štaub

Eesti Kergejõustikuliit esitles Utilitas järelkasvutiimi 2016 koosseisu, kuhu pääsesid seitse tugevaimaid tulemusi näidanud noorsooklassi sportlast. Utilitas järelkasvutiimi 2016. aasta koosseisusu kuuluvad Grete Šadeiko (7-võistlus), Markus Leemet (10-võistlus), Janek Õiglane (10-võistlus), Kristjan Rosenberg (10-võistlus), Taavi Tšernjavski (10-võistlus), Rauno Liitmäe (10-võistlus) ja Andi Noot (1500 m).

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi sõnas, et järelkasvuprojekt on aastate jooksul olnud kestvalt edukas. «Sponsori järjepideva abiga täiskasvanute klassi jõudnud noorsportlasi toetades oleme suutnud tekitada heatasemelise konkurentsi tiimi kohtadele ning Utilitas järelkasvutiim on andnud pidevat täiendust meie esinduskoondistele,» lausus ta.

Energiakontsern Utilitas toetab noori kergejõustiklasi juba kuuendat aastat. Utilitase nõukogu esimees Kristjan Rahu ütles, et Eesti spordi väärtustamine ja edendamine on ettevõttele olulise tähtsusega. «Utilitase järelkasvutiimist on aastate jooksul sirgunud mitmeid silmapaistvaid sportlasi, kes on saavutanud häid tulemusi nii kodumaal kui ka Euroopa tasemel. Näeme perspektiivi ja medalipotentsiaali ka selle aasta tiimi liikmetel,» märkis Rahu.

Utilitas on Eesti sporti panustanud pikemat aega – kontserni ettevõtted Tallinna Küte ja Eraküte on aastaid toetanud kergejõustikku, korvpalli ja käsipalli.

Utilitas järelkasvutiimi eesmärk on tagada noorsooklassi (U23) silmapaistvamatele sportlastele võimalused intensiivsemaks sportlikuks tööks ja sportlaskarjääri alustamiseks täiskasvanuklassis. Tiim on planeeritud pikaajalise projektina, mis on lahutamatu osa Eesti kergejõustiku saavutusspordi struktuurist. Meeskonda pääsevad igal aastal kuus-seitse parimate tulemustega sportlast, kellele tagatakse 12-kuuline stipendium. Utilitase järelkasvutiimi mentor on olümpiavõitja Gerd Kanter.

Utilitas järelkasvutiimi komplekteerimisel võeti arvesse sportlaste kahe parema määrustepärase tulemuse matemaatilist keskmist perioodil 1. maist 30. septembrini ja selle suhet viimasena kehtivasse MM või OM normi IAAF punktitabeli alusel. Arvesse läksid kahe erineva võistluse tulemused, mis pidid olema saavutatud Eesti või mõne teise IAAF-i liikmesriigi kalenderplaanis olevatel võistlustel. Erandina läks üks tulemus punktiarvestusse mitmevõistluse puhul. Tiimi pääsemise minimaalne tase on 110 IAAF punkti MM-i või OM B-normist.

Varasematel hooaegadel on Utilitas järelkasvutiimi kuulunud silmapaistvaid tulemusi näidanud noored kergejõustiklased Rasmus Mägi, Grit Šadeiko, Tanel Laanmäe, Maicel Uibo, Eleriin Haas ja Kätlin Piirimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles