Kirsipuu: Taaramäe pärast pole vaja muretseda

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Facebook/Team Katusha

Eesti jalgrattakoondis tutvustas eile hooaja plaane ja kõige tähtsam võistlus on loomulikult Rio de Janeiro olümpia. Eesti saab meeste grupisõidus välja panna kaks ratturit ning kui Rein Taaramäe (Katjuša) ja Tanel Kangert (Astana) on terved, lähevad Rio rasket rada vallutama just nemad. Eesti peatreeneri Jaan Kirsipuu hinnangul on mõlemad võimelised esikümnesse jõudma.

Veebruari keskel hakkas Taaramäel valutama Achilleuse kõõlus ja ta pidi treeningutes pausi pidama. Kirsipuu hinnangul ei ole see pikemas plaanis siiski väga tõsine tagasilöök. «Kindlasti on Rein pettunud, et ei saa sõita Pariisi-Nice’i velotuuri, aga Giro d’Italia ja olümpia ettevalmistust silmas pidades ei tohiks see suurt midagi muuta. Võib-olla on ta pärast Kanaaride mäestikulaagrit hoopis paremas hoos,» sõnas 1. jaanuarist tööpostile asunud Kirsipuu. Kangert on seevastu valmis pühapäeval algaval Pariisi-Nice’i velotuuril startima, aga eelkõige sihib ta märtsi lõpus toimuvat Kataloonia velotuuri.

Kumb võiks olla olümpia ajal teravam? Loogika ütleks, et Taaramäe, sest erinevalt Kangertist ei tee ta kaasa kõigest kaks nädalat varem lõppeval Tour de France’il. «Rein saab kindlasti väga hea ettevalmistuse, aga Tanel sõidab mõlemal suurtuuril ja see programm on rohkem noateral mängimine. Aga ta pole loomulikult ainuke, kes nii teeb,» rääkis Kirsipuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles